מעמול תמרים

בצק נימוח מתפורר ונמס בפה ממולא בתערובת תמרים ואגוזים תחת שמיכת אבקת סוכר – עוגייה הכי ישראלית שמתאימה ליד הקפה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לכ 30 עוגיות:
200 גרם (כוס וחצי) קמח
100 גרם (חצי כוס) סולת
50 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) קורנפלור
50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר
¼ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם חמאה, רכה מאוד
3 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) מי זהר
הרבה אבקת סוכר לבזיקה
למילוי:
150 גרם ממרח תמרים
50 גרם אגוזים
לקישוט:
צבט
שבלונות בצורת פרח
אופן הכנה
1 במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים יחד קמח, סולת, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את החמאה הרכה ואת השמן ומעבדים לבצק פירורי. מוסיפים תמצית וניל ומי זהר, ומעבדים לקבלת בצק אחיד ורך. מעבירים לקירור לכמה שעות, או להקפאה עד שהבצק מתייצב למרקם נוח לעבודה.
2 בידיים מקומחות ממלאים את הבצק ומעצבים לקבלת מעמול , בעזרת שבלונה או צבט יוצרים את הקישוט הרצוי, מעבירים את העוגיות לקירור או להקפאה לשעה-שעתיים (ואם יש לכם יותר זמן להמתין, כמה שיותר קירור זה יותר טוב)
3 מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את העוגיות במשך 20-25 דקות, עד שתחתית העוגיות מקבלת צבע זהוב יפה. מאבקים מיד בהרבה אבקת סוכר בעוד העוגיות חמות, מצננים ושומרים בקופסא אטומה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות