קאפקייקס הפתעה של מיקי שמו – מושלם לימי הולדת

עוגות אישיות (קאפקייקס) עם טוויסט מפתיע בפנים מתוך "אין כמו בבית" – ספיישל יום הולדת. הילדים יעופו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל-12 מאפים אישיים:
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
גרידה מחצי לימון
קורט מלח
1 כפית דבש
2 ביצים במידה XL
250 מ”ל (1 כוס+ 1 כף) חלב (במידה וחסר בבלילה נוזלים, ניתן להוסיף עוד 1-2 כפות חלב)
1 כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם חמאה נוזלית
תרסיס שמן
לקציפת וניל:
5 גרם (1 כפית) אבקת ג’לטין
4 כפות מים
1 מיכל שמנת מתוקה 15% לבישול
150 גרם שוקולד לבן
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
להפתעה:
חטיף “רבע לשבע”
לקישוט:
סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
מכינים את קציפת השוקולד הווניל:
1 משרים את אבקת הג’לטין במים קרים (מערבבים לתערובת אחידה ללא גושים ומשאירים בקערה קטנה), מרתיחים שמנת מתוקה לבישול, מוזגים על גבי השוקולד הלבן, מוסיפים את הג’לטין, וממתינים כדקה כדי שהשוקולד יימס מעט
2 מערבבים בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה, מוסיפים את שני מכלי השמנת המתוקה 38% שומן ובוחשים שוב בבלנדר. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים היטב (לפחות 4-6 שעות).
מכינים את הקאפקיייקס
1 מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים את התבניות (מרססים שכבה דקה של תרסיס שמן)
2 מערבלים במיקסר עם בוחש גיטרה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר לבן, סוכר דמררה, גרידת לימון וקורט מלח, מוסיפים את הביצים, חלב, תמצית וניל וחמאה מומסת ומערבלים מעט עד קבלת תערובת אחידה.
3 ממלאים את השקעים, אופים כ- 25 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים ומצננים, יוצרים “גומה” בחלקו העליון ומכניסים ריבוע “רבע לשבע” חמאת בוטנים ומיישרים.
4 לפני שמעצבים את הקאפקייקס מקציפים את תערובת השוקולד הלבן הקרה, לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מעבירים לשקית זילוף עם “פיית זילוף” חלקה ומעטרים את הקאפקייקס, מקשטים בשוקולד מריר מגורר.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: