אגסים בציפוי פריך של יובל בר נר

מחפשים אלטרנטיבה מגניבה ומיוחדת לסופגניות של חנוכה? יובל בר נר מכין אגסים בבלילה פריכה עם שני רטבים מעניינים – רוטב תאילנדי או רוטב מייפל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 אגסי אנג’ו חתוכים לפלחים
לבלילה:
80 גר’ קמח
60 גר’ קמח תפוחי אדמה
5 גר’ אבקת אפיה
קורט מלח
1 כף שמן ניטרלי
130 גר’ מים
לרוטב התאילנדי:
2 כפות רוטב דגים תאילנדי
1 כף מים
1 כף סוכר חום דמררה
1 כף מיץ ליים או לימון
1 שן שום כתושה
1 יח’ פלפל צ’ילי טרי
לגרסה מתוקה:
כמה כפות סירופ מייפל איכותי
שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
1 קולפים את האגסים למעט הגבעול.
2 מביאים את היין עם הסוכר והקינמון לרתיחה ומבשלים כ – 10 דקות.
3 מוסיפים את האגסים ומבשלים כ – 20 דקות עד שהם מתרככים.
4 מצננים את האגסים בנוזל.
5 מכינים את הזביון: בקערה גדולה מניחים את היין והחלמונים.
6 מניחים את הקערה על גבי סיר עם מים חמים (בן מארי). יש להקפיד שתחתית הקערה לא תבוא במגע עם המים החמים.
7 בעזרת מטרפה טורפים את המסה עד לקבלת מרקם קרמי.
8 מעבירים את האגסים לצלחת הגשה ומעטרים כל אגס בכף זביון. מגישים מיד!
אגסים בציפוי פריך
צילום: יח"צ, אגסים בציפוי פריך

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות