ככה תכינו בבית קרונט לחנוכה
קרונט הוא שילוב של קרואסון ודונאט והוא להיט היסטרי שהמציא הקונדיטור דומיניק אנסל. יש פה גרסת בצק למשקיעים יותר, ולאלה שאוהבים לקצר את הדרך. נסו את זה בבית!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק למשקיעים:
3+3/4 כוסות קמח לחם
1 כפית מלח
1/3 כוס סוכר
1 כף + 1.5 כפית שמרים אינסטנט, ניתן להחליף בשמרים יבשים פעילים
1 כוס מים
1 חלבון ביצה
8 כפות חמאה (64 גרם)
1 כף שמנת מתוקה
144 גרם חמאה
לציפוי סוכר: 1 כוס סוכר דק + כפית קינמון
לגרסת הבצק המקוצרת:
חבילת בצק עלים שמרים
לגנאש שוקולד:
1/4 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
1.5 כף קקאו
3 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
לבצק:
1 עם וו בצק. מערבבים עד לאיחוד. אם אין מיקסר סטנד, השתמשו במיקסר ידני כדי לערבב את החומרים, ואז הופכים וללוש עד שהבצק מתאחד
2 מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד ישירות על הבצק כדי למנוע היווצרות עור. מניחים לבצק לתפוח 2-3 שעות עד להכפלת נפחו
3 מוציאים את הבצק ולוחצים למטה ואז מגלגלים לריבוע בגודל 10 אינץ' על פיסת נייר פרגמנט מקומחת. מניחים על תבנית ומכסים היטב בניילון נצמד. מקררים למשך הלילה
4 לאחר שהבצק התקרר כל הלילה – מוציאים את הבצק מהמקרר ואת קוביית החמאה (144 גרם)
5 מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ולאחר מכן מקמו את גוש החמאה במרכז בזווית, כמו יהלום. מקפלים את הקצוות וצובטים, יוצרים ריבוע עטוף
6 בלחץ אחיד מרדדים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו
7 כעת מקפלים את הבצק לשניים אופקית, ואז לשניים שוב אנכית, יוצרים ריבוע של בצק מקופל
8 מניחים במקרר למשך 30 דקות ואז חזרו על שלבים 6 ו-7. מקררים למשך הלילה
ועכשיו לבצק – המתכון המקוצר:
1 מפשירים חבילה של בצק עלים שמרים
2 בוזקים קצת קמח על הבצק, מרדדים אותו ומקפלים אותו 3 קיפולים. מרדדים שוב וחוזרים על הפעולה פעמיים או שלוש
3 מרדדים את הבצק שוב לעובי של כ- 1 ס"מ, אולי קצת יותר, וקורצים את העיגולים
4 מניחים את הטבעות על משטח מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח נקייה ויבשה ומתפיחים כחצי שעה
5 מחממים שמן ל 180 מעלות, מטגנים 2-3 דקות מכל צד
6 מחכים שהרונט יצטנן ואז אפשר לבזוק עליו אבקת סוכר, למלא בגנאש או לצפות בגנאש
להכנת הגנאש:
1 מכניסים את המים, הקקאו והוניל בקערת ערבוב קטנה. מקציפים עד לקבלת מרקם חלק ואז מוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ
2 בקערה קטנה נוספת, טורפים את החלמונים והסוכר עד שהם חלקים וצבעם בהיר
3 מוסיפים את השמנת לסיר קטן ומביאים את השמנת לרתיחה כמעט ואז מזרימים לאט חצי לתוך הביצים תוך כדי טורפים את התערובת
4 יוצקים את תערובת הביצים החמה בחזרה לסיר וטורפים על אש בינונית-נמוכה עד שהבסיס מתחיל להסמיך, כ-2 דקות. מסירים מהאש
5 יוצקים על קערת השוקולד ומערבבים, ממיסים את השוקולד לתוך הרוטב. אם בגנאש עדיין יש גושי שוקולד, מחזירים לסיר ומערבבים על אש נמוכה עד שהוא נטמע
להכנת הקרונטס:
1 מוציאים את הבצק מהמקרר ומגלגלים עד שהוא סביב מלבן בגודל 40 על 20 ס"מ. כעת השתמשו בחותכן עוגיות עגול בגודל 3 אינץ' ובעגול בגודל 1 אינץ' כדי ליצור את הצורה של הקרונאטס. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה של שעתיים
2 מחממים שמן ל 180 מעלות, מטגנים דקה וחצי כל צד
3 לפני שמכניסים לשמן אפשר לזרוק חתיכה קטנה של בצק לשמן, לטגן דקה וחצי כל צד ולוודא בפנים הבצק לא נשאר "חי"
4 מסננים על צלחת מרופדת בנייר מגבת ומצננים לטמפרטורת החדר
5 עם שק זילוף עם ראש, לוחצים לתוך הקרונאט בארבעה נקודות מלמעלה וממלאים בגנאש. או שאפשר להשתמש בגנאש פשוט כציפוי
6 מגלגלים את דפנות הקרונאטס בציפוי הסוכר ואז מסיימים בציפוי עם הגנאש הנותר