קרמשניט פיסטוקים ותותים בשכבות

מתכון לעוגה המפורסמת עם קרם פטיסייר מושלם ועם טוויסט של קרם פיסטוק שכל אחד יכול להכין. מתכון של עומר מילר ומיכל אנסקי מתוך "הכי טרי שיש"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חבילה בצק עלים (קנוי)
לקרם הפטיסייר:
250 מ”ל חלב
250 מ”ל שמנת מתוקה
75 גרם סוכר
1 מקל וניל
6 חלמונים
60 גרם קורנפלור
25 גרם חמאה
לקרם הפיסטוק:
250 מ”ל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת
25 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
לקישוט:
פיסטוקים
אבקת סוכר
20 תותים פרוסים
אופן הכנה
הבצק:
1 מרדדים בצק עלים קנוי לגודל תבנית אפייה, מחוררים מעט בעזרת מזלג
2 מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
3 מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף ומעל מניחים מגש שימנע מהבצק לתפוח
4 אופים ב- 170 מעלות כ – 20 דקות
5 מצננים וחותכים לריבועים בגודל 5X5 ס”מ
קרם הפטיסייר:
1 מביאים לרתיחה חלב, שמנת, סוכר ומקל וניל
2 טורפים קלות בקערה נפרדת חלמונים וקורנפלור
3 תוך טריפה מתמדת יוצקים את החלב הרותח לתוך תערובת הביצים בזרם דק ואיטי
4 מחזירים את התערבות לאש ומערבבים עד הסמכה
5 מסירים מהאש ומוסיפים חמאה
6 מערבבים ומצננים
7 מכסים בניילון נצמד
קרם הפיסטוק:
1 מניחים בקערה את קרם הפטיסייר הקר
2 מוסיפים את הקצפת ואת מחית הפיסטוק ומקפלים בעדינות עד לאיחוד
3 מעבירים לשק זילוף
הרכבת המנה:
1 על כל ריבוע בצק מורחים קרם פיסטוק, מסדרים מעליו תותים וחוזרים על כך שלוש פעמים, כך שמתקבלות שלוש שכבות
2 מפזרים מעל פיסטוקים ואבקת סוכר
קרמשניט פיסטוקים ותותים בשכבות
קרמשניט פיסטוקים ותותים בשכבות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות