קרמשניט של מיקי שמו
מיקי שמו מכין את הקינוח הקלאסי של שנות ה70 מתוך התכנית "טעם של פעם" ביחד עם רוני דלומי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מנות אישיות בגודל 6 ס”מ X 10 ס”מ, מורכב מ- 3 עלים
1 ק”ג בצק עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
מלית
480 מ”ל (2 כוסות) חלב
1/2 מקל וניל
6 חלמונים
175 גרם (3/4 כוס סוכר) סוכר
45 גרם (1/3 כוס+ כפית) קורנפלור
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
3 מכלים (750 מ”ל) שמנת מתוקה+ + שקית סוכר וניל
1/4 כוס סוכר
1 כף מסקרפונה
לקישוט
אבקת סוכר
אופן הכנה
תנור
1 מחממים תנור ל180 מעלות
מכינים את המלית
1 מביאים לרתיחה חלב ומקל וניל בסיר בינוני. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, סוכר וקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מצקת מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים היטב (השוואת טמפ’). יוצקים את כל התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת חמימה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מניחים ניילון נצמד על התערובת ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
אחרי זה
1 משמנים שני ניירות אפייה במעט תרסיס שמן.
מכינים את הבצק
1 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק על נייר האפייה המשומן למלבן בגודל 30*40 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ. מעבירים עם הנייר לתבנית. מניחים מעל כל בצק נייק אפיה ומניחים מעל משקולת (שעועית יבשה או כל קטניה אחרת שיכולה לשמש כמשקולת)
2 אופים כ-25 דקות. מסירים את הנייר עם המשקולת וממשיכים לאפות עוד 7-5 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.
משלימים את הכנת המלית ומרכיבים את העוגה
1 מקציפים שמנת מתוקה, סוכר וניל ורבע כוס סוכר וכף מסקרפונה. עד לקבלת קצפת יציבה מוציאים את המקל וניל מהמלית הקרה ומקפלים את הקצפת למלית, המלית יוצאת רכה מעט.
2 מחלקים כל עלה בצק ל-3 פסים שווים. מניחים פס אפוי על משטח עבודה ומזלפים בעזרת צנתר בקוטר 2 ס”מ 6 עיגולים. מניחים מעליו פס בצק שני, דוחסים מעט, מזלפים 6 עיגולים נוספים ומכסים בעלה השלישי. זורים אבקת סוכר. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.
אפשר לאחסן מכוסה במקרר עד 4 ימים.
קרם שניט פירות יער: מפזרים פירות יער (אוכמניות, פטל) על כל שכבת מלית. סה”כ 2 סלסילות לשתי העוגות.
מורחים שני עלי בצק עלים במעט ריבה לפני מריחת המלית.