מרק פטריות עשיר וקרמי
מתכון למרק פטריות בשילוב קרם פרש למרקם סמיך ועשיר
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כפות חמאה
1 כף שמן זית
1½ כוסות בצל, קצוץ
½ כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים דק
450 גרם פטריות טריות, פרוסות
2½ כפיות טימין טרי, קצוץ דק
2½ כפיות שמיר טרי, קצוץ דק
1½ כפיות פפריקה מעושנת
¼ כוס יין לבן יבש
1½ כפות רוטב סויה מופחת נתרן
3 כוסות ציר מרק
3 כפות קמח
¾ כוס חלב מלא
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כף מיץ לימון
2 כפות כוסברה, קצוצה דק
2 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה
להגשה:
קרם פרש או שמנת חמוצה
לחם קלוי או באגט
אופן הכנה
1 ממיסים את החמאה בסיר, ואז מוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל והשאלוט במשך 6 דקות.
2 מוסיפים פטריות ומבשלים 3 דקות. מוסיפים טימין, שמיר ופפריקה מעושנת ומבשלים במשך דקה
3 מוסיפים יין לבן ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים בכמחצית. מוסיפים רוטב סויה וציר מרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לרתיחה ומבשלים 15 דקות
4 בקערה קטנה מוסיפים חלב וקמח וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים למרק ומערבבים לאיחוד. מבשלים עוד 15 דקות, מערבבים כל כמה דקות
5 מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון, כוסברה קצוצה וקרם פרש. מערבבים לאיחוד
6 מגישים עם קרם פרש ולחם קלוי
מה אפשר במקום חלב ?
הדס says: