קינוח קציפת שמנת צרפתית עם שוקולד תפוזים של אבי ביטון

קינוח מושקע וטעים של אבי ביטון מתוך התוכנית “סופר שף”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

250 מ”ל חלב
250 מ”ל שמנת מתוקה
8 חלמונים
20 גרם ג’לטין או 4 דפי ג'לטין
200 גרם סוכר
מי ורדים
1/2 ליטר שמנת
50 גרם סוכר
100 גרם שוקולד תפוזים מריר איכותי
10 גרם פקאן מסוכר
קינוח קציפת שמנת צרפתית עם שוקולד תפוזים של אבי ביטון
קינוח קציפת שמנת צרפתית עם שוקולד תפוזים של אבי ביטון
אופן הכנה
1 מרתיחים את השמנת המתוקה והחלב בכלי נפרד ולהוסיף ג’לטין. לערבב על אש קטנה.
2 בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר והחלמונים עם כף עץ.
3 יוצקים את תערובת השמנת והחלב לקערת החלמונים לאט (השוואת טמפרטורה) כדי למנוע יצירת חביתה.
4 מוסיפים טיפה אחת של מי ורדים לתערובת ומערבבים.
5 מכניסים את התערובת לשעה וחצי למקרר.
6 מוציאים מהמקרר ומערבבים עם מטרפה .
7 בקערה נפרדת מקציפים חצי ליטר שמנת עם הסוכר (50 גרם) עד לקבלת קצפת אחידה.
8 מוסיפים את הקצפת באיטיות לתערובת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עד שהקצפת מתאחדת עם התערובת ("השוואה בין המסות")
9 מכניסים את התערובת לכלי הגשה ולמכניסים למקרר לכ-3 שעות מינימום עד ל-48 שעות מקסימום.
10 בהגשה- להוסיף את הפקאן המסוכר ושוקולד מריר מגורר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות