עוגת גבינה בקלאווה עם פיסטוקים
שילוב של 2 מנות מנצחות – עוגת גבינה ובקלאווה. חובה לנסות להכין
זמן הכנה
45 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי + לילה קירור
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כוס=200 מ"ל
לסירופ
1 כוס מים
1 כוס סוכר מגורען
1 פרוסת לימון
בקלאווה:
125 גרם חמאה , מומסת
2 כפיות סוכר
12-13 בצק פילו מוכן לבקלאווה
בסיס הפיסטוק:
1 כוס אבקת פיסטוקים (או אגוזי מלך, אגוזי לוז, שקדים)
30 גרם חמאה (מומסת)
2 כפות גדושות של אבקת סוכר
לגבינה:
600 גר' לאבנה (סחוט)
1 כוס סוכר מגורען
4 כפות מלאות של עמילן
1 חבילה של שמנת מתוקה
2 ביצים
כפית תמצית ויניל
לחלק עליון:
1 כוס פיסטוקים קצוצים גס ללא מלח
אופן הכנה
לסירופ:
1 שמים את כל רכיבי הסירופ בסיר
2 לאחר שמתחיל לרתוח, מורידים את האש לנמוכה ומבשלים עוד 10 דקות, מכבים אותה ומניחים בצד
לבקלאווה:
1 משמנים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 25 ס"מ ומרפדים את דפי הבקלאווה פילו בזה אחר זה, משמנים כל שכבה ומפזרים שתי שכבות של סוכר מגורען. חותכים את החתיכות שיתלו מהצדדים בעזרת מספריים כמה פעמים והוסיפו אותן פנימה. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות וממתינים 4 דקות עד שהוא משחים מעט.
2 לאחר הוצאתו מהתנור, מכינים את בסיס הפיסטוק
3 מערבבים את חומרים הבסיס ביד ומהדקים לבסיס העוגה
מכינים את הגבינה:
1 מערבבים את הלאבנה והסוכר במטרפה ידנית
2 מוסיפים עמילן ומערבבים
3 מוסיפים שמנת ומערבבים
4 מוסיפים ביצים (מטמיעים אחת ורק אחרי אחרי את השנייה) ומערבבים
5 לבסוף מוסיפים וניל ומערבבים
6 יוצקים את הגבינה על הבסיס ודופקים קלות על השולחן לפיזור אחיד של הגבינה
7 מחממים תנור ל 170 מעלות עם איוורור
8 שימו קערת מים קטנה במדף התחתון של התנור, זה מונע מעוגת הגבינה להיסדק.
9 מכניסים את העוגה לתנור לשעה, הדפנות ישחמו, והאמצע יישאר בהיר. לאחר שעה מכבים את התנור ונותנים לעוגה לנוח 20 דקות כשהדלת פתוחה למחצה
10 משאירים 2 כפות סירופ בצד ואת השאר יוצקים על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור
11 מערבבים את הסירופ שהנחתם בצד עם הפיסטוקים הקצוצים ומשטחים מעל העוגה
12 מחכים שהעוגה תצטנן עד לטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר – רצוי ללילה לפני ההגשה.
13 כשמגישים יש לחתוך עם סכין חד