קראק פאי – העוגה הממכרת
לא סתם קוראים לו כך – הפאי הכי ממכר שיש שעשוי מבסיס עוגיית שיבולת שועל, ובאמצע קרם אפוי מחמאה וסוכר (אוקיי עוד כמה רכיבים)
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תחתית עוגיות שיבולת שועל:
ספריי שמן
1 חבילה + כף חמאה (112 גרם)
5.5 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
1 ביצה L
3/4 כוס + 2 כפות שיבולת שועל עבה
1/2 כוס קמח
1/8 כפת אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
למילוי:
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 כף אבקת חלב
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת
6.5 כפות שמנת
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מניחים על תבנית מתכת 33X23 נייר אפייה ומרססים בשמן
2 מערבבים 6 כפות חמאה, 4 כפות סוכר חום ו-2 כפות סוכר בקערה בינונית. בעזרת מערבל חשמלי, מקציפים את התערובת עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, מדי פעם מגרדים את דפנות הקערה, כ-2 דקות
3 מוסיפים ביצה ומקציפים עד שהתערובת אוורירית ובהירה
4 מוסיפים שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה, כדקה אחת
5 שופכים את התערובת לתוך התבנית בצורה אחידה ומהודקת
6 אופים עד להזהבה בהירה מלמעלה, 17 עד 18 דקות
7 מעבירים את תבנית האפייה לרשת ומצננים לחלוטין את העוגיה
8 בעזרת הידיים, מפוררים את עוגיית שיבולת השועל לתוך קערה גדולה; מוסיפים 3 כפות חמאה ו-1 1/2 כפות סוכר חום, לשים עם האצבעות עד שהתערובת לחה מספיק
9 מעבירים לתבנית זכוכית בקוטר 23 ס"מ את תערובת העוגייה ודוחסים בצורה אחידה לתחתית ולצדדי התבנית
10 מחממים תנור ל 175 מעלות
11 המילוי: מקציפים את שני הסוכרים, אבקת החלב והמלח בקערה בינונית
12 מוסיפים חמאה מומסת ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה
13 מוסיפים שמנת, ואז חלמונים ווניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה
14 יוצקים את הבלילה על הפאי עם התחתית, מכניסים לתנור ל 30 דקות ומורידים את החום ל 160 מעלות
15 אופים לעוד 20 דקות עד שהמילוי שחום בנקודות ומתייצב סביב הקצוות, אך המרכז עדיין זז מעט
16 מכניסים את הפאי למקרר למשך הלילה. מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה ולצד קצפת או גלידת וניל