פשטידת קוטג׳ צבעונית, מלאה בירקות, טעימה, רכה וללא גלוטן
ירקות, קמח ללא גלוטן, ביצים וגבינת קוטג' זה מה שצריך בשביל להכין את הפשטידה המושלמת הזאת שלא תוכלו להפסיק לאכול. מתאימה לכל ארוחה ביום!
זמן הכנה
רבע שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית אינגלישקייק באורך כ 30 ס״מ
1 קישוא גדול
1 בטטה בינונית לא קלופה
1 ראש באק צוי או 2 כוסות תרד טרי
1/2 פלפל אדום חריף ( אם רוצים)
2/3 כוס תירס מסונן
2 כפות שמן זית לבלילה
1 מיכל קוטג׳ ( 250 גרם)
1/3 מיכל יוגורט – מומלץ יוגורט יווני ( 50 גרם)
3 ביצים
1 כף גדושה קורנפלור או קמח תפוחי אדמה (25 גרם)
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
להקרמה: 2 כפות גבינת מוצרלה מגוררת( אם רוצים)
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 חותכים את הבטטה והקישוא למקלות במנדולינה או מגררים גס. חותכים את הבאק צוי והפלפל לפרוסות
2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפל כדקה מוסיפים את הבטטה והקישוא ומטגנים כ 3-4 דקות עד שמתחיל להתרכך ומזהיב. מוסיפים באק צוי ותירס ומטגנים יחד כ 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל
3 מחממים תנור ל 185 מעלות. משמנים תבנית ומרפדים בתחתית בשני ניירות אפייה
4 מערבבים את מרכיבי הבלילה יחד בקערה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים חצי מהירקות בבסיס התבנית. יוצקים מעל מחצית מהבלילה. מניחים מעל את שאר הירקות ( משאירים 2 כפות מהירקות לציפוי). יוצקים מעל את הבלילה שנותרה. מערבבים מעט בעזרת כף. מניחים מעל ירקות שנותרו לקישוט ומפזרים מעל גבינה
5 אופים כ 55 דקות עד שהפשטידה הופכת ל זהובה ויציבה מאוד.מוציאים מהתנור וממתינים כ 10 דקות לפני חיתוך שלא תתפרק
6 חימום נוסף למחרת רק משביח את הפשטידה
7 בתיאבון