מתי משלבים יין בבישולים?

פילוסוף יווני  כבר כתב – “היין הוא החלב של אפרודיטה”, אפרודיטה היא אלת האהבה וכמו באהבה, יש להשתמש ביין בעדינות ובחוכמה

בכדי להעמיק את טעמו של היין, לעתים קרובות יש צורך להוסיף אותו בתחילת הבישול, לבשל עד שיצטמצם מעט או אפילו הרבה ובעצם על ידי כך לאדות את האלכוהול ולהבליט את טעם הפרי.

לאחר מכן מוסיפים את שאר הנוזלים וככה לא יהיה לתבשיל טעם מר.

דוגמא לכך אפשר לראות כשמבשלים תבשיל בשר למשך שעות כמו “ביף בורגיניון”, היין יתמזג עם טעמי הבשר וכמעט ולא יישאר זכר לטעם החזק של האלכוהול.

כשצולים בשר מיד שופכים יין במחבת כדי להוציא את משקעים וגם כאן האלכוהול כמעט שנעלם.

כמובן שיש רטבים ותבשילים יוצאי דופן; ישנם רטבים שבסוף הכנתם יוצקים להם יין או ליקר, במקרה כזה כמעט תמיד מדובר ביינות מתוקים וארומטים כמו פורטו, מדאירה ומרסלה.

חשוב להשתמש ביין איכותי, יין רע יקלקל לנו את האוכל, ומה שנשאר בבקבוק. – תשתו אותו.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: