המדריך המלא: איך מבשלים קטניות?

האם חייבים להשרות את הקטניות וכמה זמן לבשל אותן? רותם ליברזון מסבירה.

בישול קטניות תמיד מעורר שאלות רבות. הן בריאות, עשירות בחלבון ברזל וסידן ודלות בשומן. לאחרונה הן מקבלות מקום של כבוד במטבח המערבי שמקפיד על תזונה בריאה.
הקטניות משמשות כתוספת נפלאה לסלט, כמרכיב עיקרי במרקים ואפילו כמנה עיקרית.
אני משתדלת לאכול מנת קטניות לפחות פעם ביום.

האם צריך להשרות את הקטניות לפני הבישול?

יש כמובן המון סברות לגבי דרך הבישול שלהן אבל רק תשובה אחת טובה ונכונה.
קטניות יבשות, חוץ מעדשים כתומות ומאש, שמתבשלים ללא השריה, אני ממליצה חד משמעית להשרות למשך שש שעות לפני בישולם.
כדאי להחליף את מי ההשריה לעיתים קרובות ואפילו להוסיף מעט סודה לשתייה, כך תמנעו את תופעת הגזים שיש בקטניות אשר מטרידה רבים.

האם צריך להוסיף מלח לבישול?

פעם היתה סברה שהוכחה כלא נכונה, שאין להוסיף מלח לבישול קטניות.
היום יודעים כי מעבר לטעם שהוא מוסיף להן, הוא גם משפיע על המרקם ומזרז את הבישול. יש קטניות שזקוקות לזמן בישול ארוך יותר כגון שעועית, חומוס ואזוקי ויש כאלו שזקוקות לזמן מועט כמו למשל סוגי העדשים.
עם זאת, כולן צריכות להתבשל בסיר עם המון מים , בערך פי 5 מכמות הקטניות המושרות.

ניתן גם להקפיא

לאחר בישול הקטניות, זכרו שהן נפלאות להקפאה. אפשר להשתמש בהן גם חודשים אחרי.

מומלץ להנביט

כאשר מנביטים קטניות, מעלים את ערכם התזונתי בעשרות אחוזים, מקלים על פירוקן ומונעים בעיות עיכול נפוצות הנובעות מאכילתן. ניתן להנביט את כל הקטניות השלמות ואני ממליצה על כך מאד! הן נפלאות כשהן טריות בסלטים, בכריכים וזקוקות לזמן בישול קצר מאד אם רוצים לבשל אותן.
זוהי עוד אופציה להכנתן והיא מומלצת מאד.

בקיצור, קטניות הן עולם שלם, טעים ובריא ואני ממליצה לכם בחום להתחיל ליהנות ממנו.

מומלץ לקרוא גם:

פלאפל עדשים וחומוס עם לאפה תוצרת בית של יהודה עמר

קציצות עדשים כתומות ובורגול של אורי שביט – טבעוני

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות