לא אגדה אורבנית: איך מבשלים דג במדיח כלים?

כן, זו אינה אגודה אורבנית. ניתן לבשל במדיח כלים! 

כן, זו אינה אגודה אורבנית. ניתן לבשל במדיח כלים! לפני שנתיים יצא לי לעשות כתבה על הנושא באתר אינטרנט ודג הסלמון שבישלתי באותה הזדמנות, שימח מאוד את בנותיי קלואה וליס וכמה חברים שהזמנתי לטרוף את השלל…
הבישול במדיח מתאפשר בגלל סיבה פשוטה, החום שנוצר בפנים הוא עדין והמים שמובילים אותו יוצרים סביבה מאוד טובה שנותנת תוצאות מפתיעות.

קודם כל והכי חשוב כאן , זה לא להכניס סבון, בנוסף, חובה להכניס את הדג בתוך נייר כסף בצורה הרמטית לחלוטין! שום מגע עם העולם החיצון!

דג הסלמון השלם הוא הדג האולטימטיבי והנה המתכון:

קחו דג סלמון במשקל כ – 3 ק”ג, תבלו במלח ובפלפל, הוסיפו לפי הטעם עלי דפנה, טימין, בצל מטוגן, שיניי שום , חצי בקבוק יין לבן וקצת חמאה או שמן זית.
סגרו היטב את הדג בתוך נייר הכסף והכניסו אותו למכונה בסל התחתון, הפעילי עם התוכנה הכי ארוכה והכי חמה וזהו…זה אמור להיות מוכן, אם לא מוכן בעת הסיום, הפעילו את המדיח עוד קצת.

האמינו לי שהתוצאה תהיה כל כך טובה שהיא שתגרום לכם לשכוח לשם מה נועד מדיח הכלים שלכם!

ומעכשיו אני ממליץ לך ניסוי וטעיה/תהיה, נסו לעשות זאת עם חזה עוף, חזה הודו וגם עם רוסטביף , את הרוסטביף יהיה צריך לטגן מעט אחרי המדיח כדי לתת לו צריבה סופית וטעם נוסף.

יאבז זהו אחד המאכלים האהובים עלי. בויאבז הוא בעצם המרק של הדייגים.

לצערי, הרבה מסעדות היום קוראים לכל מרק דגים מרק בויאבז.

במקור, היו הדייגים במארסיי חוזרים מהדייג בסוף כל יום ומוכרים את כל מה שתפסו, ואת כל מה שנשאר להם, הם היו מבשלים יחד עם עגבניות טריות,  גזר, כרישה, שומר, תפו”א, עשבי תיבול ועוד – מכל טוב.

ליד זה לוקחים לחם וממרח בשם רוי.

רוי –  מהמילה חלודה. ממרח שעשוי מלחם, קצת מהמרק, הרבה שום, פלפל חריף ושמן זית.

בעצם בויאבז זו ארוחה מלאה ולכן זו טעות לקרוא למרק דגים בויאבז.

לאחר מכן, העשירים גילו את המאכל הנפלא הזה ועשו בו שינויים; הוסיפו לו זעפרן ותבלינים יקרים והחליפו את הדגים הפשוטים בדגים כמו דניס ולוקוס.

באנטיב שברביירה הצרפתית ישנה מסעדה שנקראת “לה בקון”, שם נמצא הבויאבז הכי אמיתי שאפשר למצוא.

בבית הייתי ממליץ לכם לעשות ציר מכמה דגים, ירקות שורש, פלח של תפוז, עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, עלי דפנה, כוכב אניס ועגבניות טריות. אחרי שמכינים את הציר העשיר הזה, מבשלים בתוכו תפוח אדמה עם פילטים של דגים ומגישים את זה עם טוסט עם שמן זית ורוי נהדר. אם אין לכם כוח לעשות רוי; קחו מיונז, פפריקה מתוקה, שום כתוש, כף או שתיים מציר המרק ומרחו את זה על הטוסט.

ליד כל זה מומלץ לשתות יין לבן צונן, ערק או פסטיס עם מים מאוד קרים. בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות