טורט קפה ושוקולד מריר של מיקי שמו – ללא קמח
עוגות לפסח אבל לא רק , עוגה ללא גלוטן (ללא קמח) של טורט עם קרם קפה ושוקולד מריר מתוך "מיקי שמו אופה מהלב"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים (ל-2 תבניות בקוטר 18)
לבצק שוקולד 70%:
4 חלבונים
1/2 כוס + 1 כף (120 גרם) סוכר דמררה
75 גרם שוקולד מריר 70%
120 גרם (1 כוס) אבקת שקדים
לקרם שוקולד
240 מ”ל חלב
1 כף דבש או סילאן
2 כפות קפה שחור טורקי בניחוח הל
1 כף גלקוזה
150 גרם שוקולד מריר 70%
1 מיכל שמנת מתוקה
קקאו לעיטור
אופן הכנה
העוגה:
1 ממיסים את השוקולד המריר ומניחים בצד להצטננות קלה.
2 מקציפים חלבונים ובהדרגה מוסיפים את סוכר הדמררה עד לקבלת קצף יציב.
3 בתנועות עדינות מקפלים את אבקת השקדים לקצף ולאחר מכן מקפלים פנימה את השוקולד.
4 יוצקים את המסה לתבנית בקוטר 24 ס”מ ואופים בתנור שחומם מראש ל – 185 מעלות כ – 20 דקות.
הקרם:
1 מרתיחים את החלב, הדבש והקפה.
2 מסננים ומערבבים עם הגלוקזה עד לקבלת תערובת אחידה.
3 יוצקים את המסה החמימה על גבי השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מקררים מספר שעות במקרר.
הרכבה:
1 משחררים את תחתית הבצק מן התבנית.
2 מקציפים את קרם השוקולד קפה, הל במיקסר כשתי דקות ומעבירים לשק זילוף.
3 מזלפים עיגולים זהים על גבי תחתית הבצק ומפדרים באבקת קקאו. מגישים.