אקלייר קפה במילוי קפה של מיקי שמו

המתכון של מיקי שמו לקינוח הצרפתי המפורסם אקלייר. אקלייר פריך, חם וטעים במילוי קפה וציפוי של אבקת סוכר. ללקק את האצבעות!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לאקלר:
160 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) מים
160 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) חלב
160 גרם חמאה
5 גרם (1/2 כפית) דבש
4 גרם (שמינית כפית) מלח
160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח
4-3 ביצים במידה M
למלית:
700 מ"ל (3 כוסות פחות כף אחת) חלב
3 כוסות אספרסו קצר
2 ביצים
130 גרם סוכר
80 גרם קורנפלור
70 גרם חמאה
להרכבה:
ממרח שוקולד / גנאש שוקולד
פניני קראנץ'
אופן הכנה
לאקלר:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מרתיחים מים, חלב, חמאה, דבש ומלח, מנמיכים את האש לבינונית, מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח המנופה.
3 מערבבים היטב בעזרת מרית או כף עץ.
4 מחזירים לאש את הסיר וממשיכים לערבב עוד כ 2-3 דקות על גבי אש בינונית-נמוכה עד שהתערובת נפרדת מדופן הסיר.
5 מעבירים את התערובת החמה לקערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית כ-5 דקות עד שהתערובת מתקררת מעט. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שכולן נבלעות בתערובת, ועוצרים את פעולת המיקסר.
6 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר עגול במספר 12, קוטר 1.5 ס"מ, ומזלפים את הבצק הרבוך על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7 מזלפים אקלרים באורך 11 ס"מ, ברווח 2.5 ס"מ עד 3 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים למשך 7-8 דקות עד שהאקלרים מתנפחים ומקבלים את הנפח הסופי.
8 מנמיכים את החום ל-160 מעלות, פותחים מעט את דלת התנור (כדי לייצר מעיין ארובה) וממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות. האקלרים צריכים לצאת יבשים.
לקרם:
1 בסיר קטן באש בינונית מרתיחים את החלב, האספרסו, החמאה ומחצית מכמות הסוכר.
2 מערבבים בקערת ערבוב בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, הקורנפלור והסוכר שנותר עד לאחידות. עורכים השוואת טמפרטורות, מחזירים לאש יחד על להבה בינונית ומערבבים כל הזמן עד להסמכה.
3 מסירים מהאש וממשיכים לערבב עוד דקה-שתיים. מעבירים מהסיר לקערה נקייה, מניילנים ומקררים עד לשימוש (שימו לב: הקרם טוב לשימוש עד שלושה ימים מסיום בישולו)
להרכבה:
1 חוצים את האקלרים לאורכם. מקציפים את הקרם לתערובת תפוחה ואוורירית.
2 מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ. מזלפים מעט ממרח שוקולד ופניני קרנץ ומזלפים 4 רוזטות / טיפות של קרם קפה על כל אחד מהאקלרים ע"י נעיצת הצנתר בתחתית האקלר ומשיכתו כלפי מעלה.
3 בוזקים אבקת סוכר על חלקם העליון של האקלרים ומניחים ישר על הטיפות קרם קפה זילפנו ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      תחליף לאספרסו

       אם אין לי אספרסו קצר מה אני יכולה לשים במקום?

       אם אין לי אספרסו קצר מה אני יכולה לשים במקום?
      חני הירש says:

    אולי יעניין אותך גם