סביח קלאסי ביתי

מתכון לסביח ישראלי כמו בספר – סלט, ביצה וחציל בפיתה עם המון טחינה ועמבה

מערכת
19.01.2022
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חציל
2 כפות שמן זית
מלח
2 עגבניות
2 מלפפונים
חופן פטרוזיליה
כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים קרים
איולי עמבה
2 ביצים קשות, קרות, מקולפות ופרוסות
תפוח אדמה מבושל, חתוך לפרוסות
להגשה: 4 פיתות
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-190 מעלות
2 חותכים את החציל לקוביות
3 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
4 מוזגים שמן על הקוביות ומערבבים מעט עם הידיים
5 מפזרים מלח ואופים כחצי שעה
6 שמים את התפוח אדמה בסיר עם מים וכפית מלח ומבשלים עד שהוא רך
7 מקלפים וחותכים לקוביות. מכינים סלט קצוץ ממלפפון ועגבנייה
8 קוצצים את הפטרוזיליה מערבבים את הטחינה עם המים וטורפים לקרם חלק
9 הרכבת הסביח: ממלאים פיתות עם סלט ירקות, פטרוזיליה, חצילים, ביצה פרוסה, תפוחי אדמה פרוסים, טחינה ואיולי עמבה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות