צ'ולנט (חמין) קלאסי
מנה ישראלית קלאסית מהמטבח הפולני, מתכון מסורתי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כפות שומן אווז
4 תפו"א קלופים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לרבעים
1/2 כוס בצל יבש (להשיג בחנות תבלינים)
1 כוס גריסים שטופים
1 כוס שעועית לבנה בינונית מושרית למשך לילה
תערובת של 2 כפות גדושות מלח גס, 1 כף פלפל שחור, 2 כפות פפריקה אדומה
3 כפות סוכר
5 ביצים טריות
אופן הכנה
1 בסיר גדול וכבד מסדרים את החומרים בשכבות: תחילה שומן אווז, מעל תפו"א, בצלים טריים, בצל יבש, גריסים ושעועית. בין שכבה לשיכבה מפזרים מתערובת התבלינים
2 ממלאים את הסיר במים עד כיסוי כל החומרים, מביאים לרתיחה. מניחים את הביצים הקשות ומנמיכים את הלהבה
3 במחבת קטנה מכינים את הקרמל: ממיסים את הסוכר עד שמקבל צבע חום כהה, נזהרים לא לשרוף. שופכים בזהירות לתוך הסיר, מעל כל החומרים. מבשלים על הכיריים, בסיר מכוסה כל הלילה