קלאסי: עוגת גבינה של מיקי שמו

עוגת גבינה קלאסית הכי טעימה שיש שכל אחד ישמח לאכול מתוך "מיקי שמו עושה בית ספר"

עוגת גבינה לתבנית בקוטר 26

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק
300 גרם חמאה רכה
220 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר וניל
50 גרם חלמונים (בין 2 ל-3 חלמונים)
420 גרם קמח
תרסיס שמן בטעם חמאה
למסת הגבינה
4 ביצים שלמות
3 חלמונים
150 גרם סוכר
50 גרם קמח
1.3 ק”ג גבינת שמנת 30%
100 מ”ל שמנת מתוקה 32%
150 גרם סוכר
50 גרם וניל 1/4 כפית גרידת לימון
1/5 כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה:
1. הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכרים עד לאיחוד.
2. מוסיפים חלמונים ומערבבים קלות.
3. מוסיפים קמח לעוד ערבוב קצר.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר. המסה מספיקה ליותר מעוגה אחת.
5. לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
6. קורצים רינג בגודל הרצוי,
7. בעזרת תרסיס שמן בטעם חמאה משמנים היטב תבנית קפיצית, זורים סוכר על גבי התבנית.
8. מניחים את הבצק בתבנית, מהדקים היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל – 150 מעלות כ – 15 דקות.
9. מסת הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר עד לקבלת מסה תפוחה – סביב 5 דקות.
10. מוסיפים קמח לערבוב קצר ומעבירים לקערת ערבול גדולה.
11. בקערת המיקסר (הריקה) מניחים את הגבינה, השמנת, הסוכר והגרידות ומערבבים קלות.
12. מחזירים למסת הגבינה את הביצים ,מאחדים מספר דקות.
13. משמנים רינג עם מעט חמאה וסוכר (על מנת שיהיה קל לחלץ את העוגה בסופו של דבר) ומהדקים מבחוץ בעזרת נייר כסף.
14. יוצקים את המסה לרינג ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד הזהבה כרבע שעה.
15. לאחר מכן פותחים את דלת התנור, מקררים מעט וממשיכים לאפות של 100 מעלות כ 45 דקות.
16. ניתן להשאיר שעה נוספת בתנור הכבוי. מצננים קלות, לאחר מכן מעבירים ללילה במקרר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם