סופגניות קלאסיות במילוי ריבה של מיכי (מיכל לוי אלחלל)

סופגיות קלאסיות במילוי ריבה שכולנו אוהבים של מיכי. קלות להכנה והכי טעימות שיש!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
5 כוסות קמח(700 גרם)
2 כפות שמרים יבשים
3\2 כוס סוכר
2 ביצים
1 ורבע כוסות חלב\ מים
קליפת לימון מגוררת
30 גרם חמאה מומסת או 30 מ"ל שמן
קורט מלח
1 כף ברנדי או כל ליקר אחר שאוהבים
ליטר שמן לטיגון
למילוי:
300 גרם ריבת תותים
4 כפות אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
הכמות מתאימה ל 15 סופגניות
1 שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, כוס אחת מהחלב ואת קליפת הלימון, ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות, לבצק אחיד. גמיש. במידה והבצק יבש, מוסיפים את יתרת החלב ולשים לאיחוד.
2 מוסיפים את החמאה, הברנדי (או הליקר) והמלח ולשים עוד כ-7 דקות.
3 עוצרים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מיכי תגיע כבר עם קערה של בצק מותפח
4 מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק. מחלקים אותו לכ-15 פיסות במשקל כ-70 גרם כל אחת, ומגלגלים כל אחת מהן לכדור.
5 מסדרים את הכדורים על נייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד שהכדורים מכפילים את נפחם (כ-40 דקות ועד שעתיים). הכי חשוב שהכדורים ממש יכפילו את נפחם אחרת לא נקבל את פס הזהב והסופגניות יצאו דחוסות.
6 יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים לטמפרטורה של 160-165מעלות. עד שקיסם עץ יוצר בסיר בועות קטנות מסביבו.
7 מחליקים לשמן החם בזהירות 2-3 סופגניות, ומטגנים 3-4 דקות, עד שחלקן התחתון מזהיב (מוציאים את הנייר).
8 מומלץ לטגן על אש בינונית ואפילו נמוכה.
9 הופכים בעזרת כף מחוררת ומטגנים 4-3 דקות נוספות.
10 מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג או רשת. מטגנים כך את כל הסופגניות.
11 ממלאים שקית זילוף עם צנתר עגול בריבה
12 יוצרים בצידה של כל סופגנייה חור קטן (כדי להקל על המילוי)
13 אלי מכניסים לתוכו את הצנתר ומזלפים 2 כפות מהמלית מהמלית.
14 ממלאים כך את כל הסופגניות. בוזקים עליהן מעט אבקת סוכר. מגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      חסר מרכיבים

       אין פירוט של המרכיבים בעמוד הראשון ובכלל…אשמח לקבל כמויות מדויקות

       אין פירוט של המרכיבים בעמוד הראשון ובכלל...אשמח לקבל כמויות מדויקות
      אתי says:
      • יש פירוט מאוד מפורט של המרכיבים. גם לבצק וגם למילוי

        יש פירוט מאוד מפורט של המרכיבים. גם לבצק וגם למילוי
        rotem says: