לביבות קלאסיות קלות להכנה של גלית בידרמן
מתכון קל להכנה של גלית בידרמן ללביבות הקלאסיות המטוגנות שכולנו אוהבים. כי חנוכה זה לא רק סופגניות! מתכון ללביבות שלא תפסיקו לנשנש.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4-5 תפוחי אדמה (עדיף אדומים) בגודל בינוני
2 ביצה
3 כפות קמח
קורט מלח
שמן לטיגון
להגשה:
שמנת חמוצה
בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה
1 שוטפים היטב את תפוחי האדמה. מגררים את תפוחי האדמה (עם קליפתם) על הצד הגס של הפומפייה לקערה. מגררים גם את הבצל לקערה.
2 סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים.
3 מתבלים את תפוחי האדמה במלח, מוסיפים את הביצה והקמח ומערבבים היטב.
4 מחממים את השמן לטיגון במחבת.
5 לוקחים כף גדושה מהתערובת, בעזרת ידיים רטובות מהדקים לצורת לביבה ומחזיקים אותה בשתי האצבעות. אם היא מחזיקה התערובת מוכנה לטיגון. אם היא נוזלית ומתפרקת – מוסיפים עוד קמח.
6 יוצרים לביבות בגודל ובעובי שאוהבים ומטגנים בנגלות, 3-4 לביבות בכל פעם, 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מומלץ לטגן מעל להבה בינונית-גבוהה, ולהנמיך את החום אם רואים שהשמן רוחש בעוצמה גבוהה מדי.
7 מוציאים לנייר סופג וממשיכים ליצור ולטגן לביבות משאר התערובת.
8 מגישים מיד, יחד עם שמנת חמוצה ובצל ירוק קצוץ.