פילה אינטיאס בהדרים, צ'ילי, אטריות אורז וסלט עשבי תיבול טריים של ברק יחזקאלי
ברק יחזקאלי מציג מתכון נהדר לפילה אינטיאס ששווה לטעום. מתוך התוכנית: "המטבחון של קובי"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
600 גרם פילה דג ללא עור (אינטיאס / מוסר או כל דג ים אחר)
2 כפות שמן זית
1 צ׳ילי אדום חריף פרוס דק 1 שן שום קצוצה (כתושה או פרוסה, מה שנח לכם)
1/3 כוס יין לבן
2 כפיות דבש
אשכולית (אני מעדיף את האדומה אבל גם צהובה תעבוד לכם)
מעט לימון (לפי הטעם)
מלח אטלנטי
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 חופן עשבי תיבול לטעמכם (עלי סלרי, נענע, בזיליקום, כוסברה, בצל ירוק)
1 חבילת איטריות אורז דקות מושרות במים חמים עם מעט מלח לפי הוראות יצרן
אופן הכנה
1 מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
2 צורבים את פילה הדג מכל צדדיו (צריבה קלה, ½ דקה מכל צד).
3 כשהופכים את הפילה לצידו האחרון מוסיפים את הצ׳ילי והשום לטיגון קל.
4 מוסיפים את היין הלבן לדקת בישול (נותנים לאלכוהול להתאדות).
5 מוסיפים 2 כפיות דבש וסוחטים את האשכולית פנימה.
6 טועמים ומוסיפים מעט לימון ומלח לפי טעם.
7 מבשלים בין 7 – 5 דקות נוספות על אש בינונית.
8 מוציאים את נתחי הפילה ומניחים על איטריות האורז.
9 מוסיפים את קוביות החמאה למחבת ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט.
10 מוזגים את הרוטב על הדג.
11 מערבבים עשבי תיבול עם מעט שמן זית ולימון ומניחים מעל.