מאפה סינבון עשיר בטעמים של עדי שוורץ

מתכון לסינבון – מאפה שמרים במילוי סוכר, קינמון וחמאה הכי טעים שיש.

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
560 גר' קמח (4 כוסות)
140 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
480 מ"ל חלב פושר
כף שמרים פושרים
כפית מלח
למילוי:
100 גר' חמאה רכה
2 כפות קינמון
3/4 כוס סוכר חום כהה
לזיגוג:
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' גבינת שמנת בטעם טבעי
50 גר' חמאה רכה
מעט תמצית וניל טהור
לאפייה:
חצי כוס שמנת מתוקה
אופן הכנה
לבצק:
1 מכינים ראש עיסה: מערבבים יחד את החלב הפושר יחד עם סוכר ו2 כפות קמח ומניחים בצד לכ10 דק'.
2 בזמן זה השמרים יתחילו את עבודתם ונקבל בועות בחלק העליון.
3 בקערת מיקסר עם וו לישה מעבירים את הקמח , במיהרות נמוכה , מוסיפים בהדרגה את החלב עד להיווצרות כדור .
4 בשלב הזה נרים במהירות 1 את המיקסר ונספור 8 דקות.
5 במהלך זמן זה נוסיף לבצק בהדרגה את החמאה הרכה עד שהיא נבלעת בתוך הבצק.
6 בתום הוספת החמאה נוסיף את המלח עד לתום ה8 דק'.
7 מכסים בנילון נצמד ומניחים בצד להתפחה , ניתן ואף מומלץ להתפיח את הבצק לילה במקרר.
8 מניחים נייר אפיה על משטח ומקמחים מעל , משטחים את הבצק קלות ומניחים נייר אפיה מעל ומרדדים למלבן בעובי של כ חצי ס"מ.
למילוי:
1 בקערה מתאימה מערבבים את חומרי המילוי עד לקבלת ממרח אחיד.
1 מורחים את הבצק במילוי בצורה אחידה .
2 בעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה אחידה.
3 משמנים תבנית אפיה מלבנית בגודל של 40/30.
4 לוקחים חוט תפירה וחותכים מהרולדה שבלולים בעובי של כ 2 ס"מ.
5 מסדרים על התבנית מכסים במגבת מטבח ומתפיחי שוב לכחצי שעה .
6 מחממים תנור לחום של 180 מעלות .
7 מעל כל שבלול יוצקים כף שמנת מתוקה ואופים למשך כ 30 דקות עד הזהבה יפה.
8 במקביל מערבבים את חומרי הזיגוג .
9 ברגע שיוצא המאפה מהתנור מורחים מעליו את הזיגוג.
10 בתאבון!
תבנית מלבנית בגודל של 40/30.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות