חריימה סיציליאנו של לאון אלקלעי

לאון אלקלעי עם הגירסא הסיציליאנית לחריימה המרוקאי שאתם חייבים להכין

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

שמן זית
2 בצלים קצוצים
8 שיני שום שלמות
2 ענפי סלרי, ללא עלים, קצוצים
100 גרם גזר חתוך לקוביות קטנות
פפרונצ׳ינו (פלפל שאטה)
50 גרם רכז עגבניות איטלקיות
כוס יין סוביניון בלאן
400 גרם פולפה
מלח, פלפל
1 כף צלפים שטופים
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
לוקוס או דג לבן במשקל 1.5 ק״ג, חתוך לפרוסות בעובי 4 ס״מ
מים לפי הצורך
פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
1 בסוטאז׳ מחממים שמן זית ומוסיפים, בצל, שום, סלרי וגזר, מאדים עד להזהבה קלילה
2 מוסיפים פלפל שאטה ולאחר מכן מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים קלות
3 מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים פולפה ומערבבים
4 מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים צלפים, זיתים ואת פרוסות הדג
5 ממלאים מים עד לכיסוי כמעט מלא של הדג, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לאידוי כמעט מלא של הנוזלים, עד שהדג מוכן, כ- 15 דקות
6 בודקים תיבול ומתקנים לפי הצורך
7 מסירים מהאש, יוצקים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד לצד הפוקצ’ה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות