סלמון קצוץ וגרגירי חומוס טחונים של צ'רלי פדידה

מתכון דגים מקורי:  סאלאפל (סלמון קצוץ) וגרגירי חומוס טחונים בתוספת תבלינים מוגש עם טחינת סלק אדום ופיתה עבודת יד

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל- 4 סועדים
לסלמון קצוץ (סאלאפל):
200 גרם סלמון נקי מאדרות , עור ושומן
100 גרם גרגיריי חומוס שהושרו במים למשך כ 24 שעות ונטחנו במעבד מזון
0.5 כפית כמון
0.75 כפית פפריקה מעושנת
0.5 כפית פלפל שחור
1 שן שום קצוצה
שפיץ סכין של סודה לשתייה
1 פרוסת לחם ללא הקשה שרויה במים וסחוטה
0.5 בצל קצוץ דק
6 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית חמציץ (רשות)
לטחינת סלק:
0.5 כפות טחינה גולמית
1 שן שום קצוצה
0.75 כוס מים
מיץ לימון טרי מלימון אחד
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
0.5 סלק אדום קלוף ומגורר בפומפייה
אופן הכנה
הכנת הסלמון קצוץ:
1 קוצצים סלמון , טוחנים גרגירי חומוס ומוסיפים בצל , שום , תבלינים , לחם ומערבבים בקערה עד למסה אחידה
2 מכדררים את המסה שיצרנו לקציצות בגודל הרצוי
3 מחממים שמן עמוק במחבת כשהשמן חם מטגנים את הסלמון פלאפאל עד ההזהבה , מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על גבי נייר סופג
הכנת הטחינה:
1 מערבבים את כל המצרכים עד להתמזגות ולמרקם טחינה
2 מסננים את הטחינה במסננת דקה ומגישים על פיתה עבודת יד

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות