צ‘וקוריקו תרד – בורקס בולגרי עם תרד וגבינות של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית ובעלת הבלוג המצליח "נשואה למאפיה" עם מתכונים שכל אחד יכול להכין בבית והפעם מאפה מהמטבח הבולגרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
560 גרם (4 כוסות) קמח לבן
40 גרם (1/4 כוס) קמח תרד לפסטה הטחנות
1.5 כפיות מלח
2 כפיות שמן קנולה או כל שמן אחר
2 כוסות (480 מ״ל) מי ברז חמימים
1.5 כפיות חומץ רגיל
1/2 ליטר שמן קנולה לכיסוי הכדורים
למילוי:
200 גר׳ גבינה בולגרית מסורתית מפוררת- גד
150 גר׳ תערובת קוואטרו פורמג׳י גד
2 ביצים
מלח
כף שמן זית קבוצת יבנה
חבילה אחת של עלי תרד טריים (או מנגולד)
לציפוי:
ביצה
שומשום – מימונס
להגשה:
חמוצים של יבנה עם קערית ליד

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 מכינים מגש עגול עם שוליים שאפשר להניח בו 10 כדורים בגודל כדור טניס
2 מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמן וחומץ, מוסיפים כוס וחצי מים ובעזרת וו הלישה לשים עד לקבלת כדור בצק, אם יש צורך תשתמשו בעוד 1/4-1/2 כוס מים שנותרה בצד
3 לשים את הבצק סהכ למשך 7 דק עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
4 מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים, מכדררים או מעצבים בעזרת הידיים כל חתיכת בצק לכדור
5 שופכים קצת שמן לתוך התבנית, ומניחים בתוכה את כל הכדורים אחד ליד השני
6 מוזגים פנימה שמן עד לכיסוי מוחלט של הכדורים,מכניסים ללילה למקרר
7 מחממים תנור ל 200 מעלות
8 שוטפים את עלי התרד/מנגולד ומייבשים, קוצצים היטב
9 בקערה טורפים את הביצים עם בולגרית וקווטרו פורמג׳י גד, מוסיפים מלח ושמן זית קבוצת יבנה וטורפים שוב
10 מוסיפים את התרד ומערבבים
11 מניחים על משטח עבודה או על השיש נייר אפייה, ומשמנים אותו מעט
12 מניחים כדור בצק על נייר האפייה ובעזרת הידיים מתחילים לפתוח אותו למלבן דק
13 הבצק מאוד נח לעבודה הוא ממש הולך להתגלצ׳ לכם בידיים זה כיף!
14 מניחים 2 כפות מתערובת הגבינה בחלק התחתון של הבצק לרוחב, ומגלגלים לנחש ארוך ומגלגלים לשבלול. חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים
15 מברישים עם מברשת סיליקון כל שבלול בצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל, ואופים עד להשחמה כ 35-40 דק׳

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: