עוגת מוס שוקולד ללא גלוטן של קירסטן טיבולס

עוגת מוס שוקולד אפויה ללא גלוטן של קירסטן טיבולס- מוכנה במינימום מאמץ ומקסימום טעם

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

100 גרם חמאה לא מלוחה
225 גרם שוקולד מריר, חתוך לחתיכות קטנות
1 קורט מלח
5 ביצים מופרדות בגודל L
1 כפית קרם טרטר (ניתן למצוא בחנויות קונדיטוריה)
60 גרם (6 כפות) סוכר דק (ניתן למצוא בסופרמרקט או בחנויות קונדיטוריה). במידה ואין אפשר להשתמש בסוכר רגיל ולתת 2-3 פולסים במעבד מזון (לא לערבל יותר מדי שלא יהפוך לאבקה)
50 גרם שוקולד חלב
להגשה:
1 קרם פרש, אם רוצים טעם חמצמץ (ניתן למצוא בסופרמרקט או במעדניות)
1 אבקת קקאו לקישוט מעל העוגה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 175 מעלות. מרפדים בנייר אפייה את התחתית וצדדיה של תבנית העוגה (18 ס”מ). משאירים שוליים גבוהים כדי שהעוגה לא תגלוש באפייה. מניחים על מגש אפייה שטוח
2 מניחים את החמאה, השוקולד המריר והמלח בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי). שמים לב שהקערה לא נוגעת במים הרותחים. ממיסים את התערובת תוך כדי ערבוב עד שהתערובת אחידה ומבריקה. מורידים מהאש ומצננים בטמפ’ החדר
3 בקערה גדולה, מקציפים במשך כדקה את החלבונים וקרם הטרטר ביד או בעזרת מיקסר ידני עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים חצי מכמות הסוכר (30 גרם) וממשיכים להקציף במשך כדקה עד שהסוכר מתמוסס ונוצר קצף רך
4 מקציפים בקערה גדולה במיקסר ידני או ביד את החלמונים ואת שארית הסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית ובהירה
5 מקפלים בעדינות (בעזרת לקקן) את השוקולד המומס לתוך קצף החלבונים הלבן עד שהתערובת אחידה. מוזגים פנימה את תערובת החלמונים ומערבבים. מוסיפים גם את חתיכות שוקולד החלב ומערבבים מעט
6 מוזגים את התערובת לתוך תבנית העוגה ואופים כ 25-30 דקות (העוגה צריכה להיות מאוד רוטטת במרכז)
7 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים בטמפ’ החדר לפני שמוציאים מהתבנית.
8 כאשר העוגה הצטננה מוזגים כף או שתיים של קרם פרש
9 לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו מעל מסננת

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: