צ'ולנט של סוניה טופל עם שאול בן הדרת
מהמטבח היהודי: סוניה טופל מראה לנו איך להכין צ'ולנט מסורתי טעים שאתם לא יכולים לפספס וחייבים להכין, מתוך התוכנית "כמו של סבתא" עם שאול בן אדרת
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 כפות (כף יד ולא כף אוכל) גריסים
12 כפות אוכל שעועית (מושרית לילה לפני)
1 בצל
4 שיני שום
6 תפוחי אדמה בינוניים
פלפל
מלח
6 כרעיים/ חזה
קישקע שיכסה מעל
מים בכמות שמכסה את כל הסיר
אופן הכנה
1 מניחים בסיר את הגריסים.
2 מוסיפים לפי הסדר עוף, תפוחי אדמה ושעועית.
3 משאירים בסיר בצל שלם עם חריצים כדי שהנוזלים יחדרו פנימה.
4 מוסיפים שום, פלפל ומלח.
5 מוסיפים קיקשע ואז מים שיכסו לפחות 2 אצבעות מעל כל תוכן הסיר.
6 שמים את הסיר ע 100 מעלות כל הלילה בתנור.
