עוגת שמרים שוקולד וקקאו של קרן ואיציק קדוש
בצק ושוקולד זה תמיד מושחת ומפנק. מתכון לעוגת שמרים שוקולד וקקאו שנקרא גם בבקה שוקולד שתיגמר בלי שתשימו לב. מתוך באנו לאפות עם קרן ואיציק קדוש
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית אינגליש קייק
מצרכים לבצק:
2.5 כפות שמרים טריים/1 כף שמריים יבשים
חצי כוס מים קרים
2 ביצים בגודל M
500 גרם קמח לחם לבן
חצי כוס+כף סוכר לבן
1 כפית מלח
80 גרם חמאה מומסת
למילוי:
1 כוס קקאו
1 כוס לא דחוסה סוכר חום
150 גרם חמאה מומסת
1 תערובת סוגי שוקולד קצוץ
סירופ לזיגוג:
1 + 1/2 כוסות סוכר לבן
2/3 כוס מים
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים מפוררים, מים, ביצים, קמח וסוכר. לשים היטב ובמהירות נמוכה עד למסה אחידה
2 לאחר קבלת בצק אחיד מוסיפים בהדרגתיות מלח וחמאה רכה. לשים במהירות בינונית כ-4 דקות
3 מניחים לבצק להתקרר כלילה
4 פותחים את הבצק בעזרת מערוך
5 בקערה מערבבים את החומרים והמילוי ומורחים על הבצק
6 מפזרים מעל שוקולד קצוץ ומגלגלים את הבצק
7 חותכים את הגלילה לחצי וקולעים לצמה
8 מניחים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח
9 אחרי התפחה מתיזים שמן בטעם חמאה לשכבת שומן והברקה באפייה
10 מחממים תנור לכ-200° מעלות
11 לאחר שהתנור מתחמם, מורידים ל- 180° ואופים את הבצק כ-35 דקות
12 מרתיחים סוכר ומים יחדיו, מביאים לרתיחה ומערבבים, מורידים מהאש להצטננות
13 לסיום מזגגים בסירופ קר מעל בעוד העוגה חמה
במה אפשר להחליף את. החמאה תודה תודה
ליליאן says:
ניתן להחליף את החמאה בשמן
ניתן להחליף את החמאה בשמן
rotem says:
נראה אש
יופי says:
שמרים שוקולד וקקאו
נראה מהמם!
כמה שוקולד צריך???
נראה מהמם! כמה שוקולד צריך???
רון ברלוי says:
בערך בכמות של קערה
בערך בכמות של קערה
rotem says: