עוגת שמרים שוקולד וקקאו של קרן ואיציק קדוש

מתכון לעוגת שמרים שוקולד וקקאו שתיגמר בלי שתשימו לב

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית אינגליש קייק
מצרכים לבצק:
25 גרם שמרים טריים/9 גרם שמריים יבשים
115 גרם מים קרים
115 גרם ביצים
500 גרם קמח לחם לבן
110 גרם סוכר
5 גרם מלח
80 גרם חמאה מומסת
למילוי:
80 גרם קקאו (1 כוס)
150 גרם סוכר חום (1 כוס סוכר לא דחוס)
150 גרם חמאה מומסת
1 תערובת סוגי שוקולד קצוץ
לזיגוג:
1 סירופ המורכב מ-300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות) ו-150 מ”ל מים (2/3 כוס), מורתחים יחדיו.

אופן הכנה

אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים מפוררים, מים, ביצים, קמח וסוכר. לשים היטב ובמהירות נמוכה עד למסה אחידה
2 לאחר קבלת בצק אחיד מוסיפים בהדרגתיות מלח וחמאה רכה. לשים במהירות בינונית כ-4 דקות
3 מניחים לבצק להתקרר כלילה
4 פותחים את הבצק בעזרת מערוך
5 בקערה מערבבים את החומרים והמילוי ומורחים על הבצק
6 מפזרים מעל שוקולד קצוץ ומגלגלים את הבצק
7 חותכים את הגלילה לחצי וקולעים לצמה
8 מניחים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח
9 אחרי התפחה מתיזים שמן בטעם חמאה לשכבת שומן והברקה באפייה
10 מחממים תנור לכ-200° מעלות
11 לאחר שהתנור מתחמם, מורידים ל- 180° ואופים את הבצק כ-35 דקות
12 לסיום מזגגים בסירופ קר מעל בעוד העוגה חמה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: