סופלה שוקולד עם הפתעה מטורפת של מיקי שמו
השף קונדיטור מיקי שמו מכין פאי סופלה שוקולד אספרסו ודובדבנים, סופלה שוקולד אישי עם הפתעה משכרת ומארח את הילה פרי, שמכינה סופלה שזיפים וארמניאק
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
10 – 8 מנות בתבניות אישיות בקוטר 7 מ”מ
לגנאש השוקולד:
100 מ”ל (1/2 כוס פחות 1 כף) חלב
200 גרם שוקולד מריר
60 מ”ל (1/4 כוס) קוניאק או רום
30 גרם חמאה
לסופלה:
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
6 חלמונים
6 חלבונים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
אופן הכנה
הגנאש:
1 שמים את השוקולד בקערה. מרתיחים את החלב ויוצקים לקערת השוקולד. משאירים לדקותיים ומערבבים עד לאחידות. מצננים כ – 10 דקות.
2 מוסיפים את הקוניאק ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את החמאה ומעבדים עם בלנדר מוט.
4 יוצקים לתבנית קוביות קרח (צריך שיהיו 10 קוביות שוקולד) או לשקעים מסיליקון בקוטר 5 ס”מ.
5 מקפיאים במשך שלוש שעות לפחות, עד שהשוקולד קפוא לחלוטין.
הסופלה:
1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים את השוקולד והחמאה, ומערבבים לאחידות. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
3 מקציפים את החלבונים עם הסוכר והמלח לקצף יציב.
4 מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד.
5 יוצקים מתערובת הסופלה לתבניות אפייה אישיות בקוטר 7 ס”מ עד למחצית מגובהן. מניחים בכל תבנית קובייה של גנאש שוקולד. יוצקים מעל את יתרת תערובת הסופלה עד ל-3/4 מגובה התבניות.
6 אופים 14 דקות ומגישים מיד.