מאפה שמרים סינרול פיסטוק ושוקולד של מיקי שמו

מתכון לסינרולס רכים שבתוכם מלית של קרם פיסטוק ופצפוצי שוקולד, ומפיצים ריח של מאפייה בכל הבית.סינרול זה בעצם מאפה שמרים מתוק ואוורירי בצורת שבלול ודומה לסינבון האמריקאי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק
½5 כוסות קמח
¾ כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
3 ביצים L
¾ כוס מים פושרים
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
½ כפית מלח
למלית קרם פיסטוק ושוקולד
½1 כוסות אבקת שקדים
1 כף קורנפלור
175 גרם חמאה רכה
½1 כוסות אבקת סוכר (180 גרם)
2 ביצים
1 כף מחית פיסטוק
1 כוס שוקולד צ'יפס
לציפוי
ביצה טרופה
אופן הכנה
מכינים את הבצק
1 מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה
2 מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מטמיעים את קוביות החמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת, ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
4 מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת .
5 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה.
מכינים את המלית
1 מערבבים אבקת שקדים וקורנפלור בקערה ומניחים בצד
2 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה יחד עם אבקת הסוכר כ- 3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית.
3 מוסיפים לקערת המיקסר ביצה אחת אחרי השנייה עד שהן נבלעות בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את מחית הפיסטוק ואת תערובת השקדים. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה.
4 מוסיפים את השוקולד צ'יפס וממשיכים לערבב רק עד לפיזורם במלית.
מעצבים ואופים
1 חוצים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק למלבן, מורחים מן המלית בצורה אחידה ושווה, ומגלגלים לרולדה. חותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, ומניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.
2 מברישים את המאפים בביצה טרופה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים למשך חצי שעה נוספת. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
3 מכניסים לתנור לכ- 15-20 דקות עד להזהבה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות