טארט שוקולד וחמאת בוטנים של תומר כבירי

אוהבים שוקולד ועוגות? קבלו מתכון לטארט שוקולד וחמאת בוטנים של תומר כבירי. אירוח מרשים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הפריך:
150 גרם (1/2 1 כוסות) שקדים
150 גרם חמאה
1 כפית שטוחה מלח (6 גרם)
½ 2 כפות סוכר (30 גרם)
2 כפות מים
1 ביצה בגודל L
1 חלמון
לגנאש שוקולד וחמאת בוטנים:
350 מ”ל שמנת מתוקה 42%
80 גרם חמאה
60 גרם חמאת בוטנים
300 גרם שוקולד מריר
קורט מלח ים אטלנטי (2 גרם)
לבוטנים מסוכרים:
200 גרם בוטנים קלופים ולא מלוחים
½ כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות מים
לקישוט:
בוטנים מסוכרים
דסקיות שוקולד
אבקת סוכר
אופן הכנה
הקלתית/ הבצק הפריך:
1 מניחים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, המלח והסוכר. מערבלים עם וו גיטרה במהירות נמוכה כדקה, עד להיווצרות פירורים.
2 מוסיפים לבצק את הביצים והמים, וממשיכים לערבל עוד קצת, עד לקבלת בצק אחיד.
3 מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים לפחות שעה במקרר.
4 מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ”מ על משטח עבודה מקומח. מניחים על הבצק רינג בקוטר 18 ס”מ שגובהו 2 ס”מ, משאירים שוליים לבצק ומסירים עודפים.
5 מניחים את הרינג המשומן בחמאה על תבנית עם נייר אפייה, ומסדרים בתוכו את הבצק.
6 אופים את הקלתית באפיה עיוורת בחום של 160-150 מעלות במשך כ-10 דקות עם משקולת (גרגרי חומוס או קטניות אחרות), ו-10 דקות נוספות ללא המשקולת, עד לקבלת גוון שחום.
הגנאש:
1 מביאים לרתיחה את השמנת, החמאה, המלח והווניל.
2 שמים את השוקולד במד ליטר. יוצקים את השמנת על השוקולד, מחכים כדקה ומבלנדרים היטב בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב
3 וצקים את הגנאש לתוך הקלתית ומקררים
הבוטנים המסוכרים:
1 מביאים לרתיחה את הסוכר ושתי כפות מים, ממשיכים לבשל כדקה נוספת (עד ל-120 מעלות).
2 מכבים את האש, יוצקים את הסירופ על הבוטנים ומערבבים עד שהסירופ מתקשה ושכבה לבנה דקה עוטפת את הבוטנים.
לקישוט
1 מקשטים את הטארט בבוטנים המסוכרים, בדסקיות השוקולד ובוזקים מעט אבקת סוכר.
טארט שוקולד וחמאת בוטנים של תומר כבירי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות