עוגת שוקולד וחמאת בוטנים

מתכון לעוגת שוקולד וחמאת בוטנים מושלמת וקלה להכנה

זמן הכנה
שעה וחצי
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
5 שעות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

עוגה
3 ביצים
כוס ורבע סוכר
1 כוס חלב
1/4 כוס מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קקאו
כוס וחצי קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
מילוי
2/3 כוס חמאת בוטנים
2 קופסאות חלב מרוכז ממותק (400 גרם לקופסא)
ציפוי
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
שברי עוגיות
שברי במבה
אופן הכנה
עוגה
1 מחממים מראש תנור ל-170 מעלות.
2 מכניסים בקערה גדולה ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח וכפית אחת של תמצית וניל ומערבבים.
3 מנפים לתוך התערובת אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 יוצקים את התערובת לתוך תבנית משומנת ואופים במשך כ-35 דקות
מילוי
1 בזמן האפייה מערבבים יחד את חמאת הבוטנים והחלב המרוכז עד לקבלת תערובת אחידה.
2 כשהעוגה אפויה מוציאים אותה מהתנור ובעזרת קצה ידית של כף עץ יוצרים חורים על העוגה במרחק של כ-5 ס"מ אחד מהשני.
3 לתוך החורים יוצקים את התערובת של חמאת הבוטנים (כ-2 כוסות מהתערובת) ומשאירים חלק מהתערובת בצד.
4 מכניסים את העוגה ואת שארית התערובת (מכוסה) למקרר לכ-3 שעות של קירור
ציפוי
1 לאחר הקירור מערבבים את שארית התערובת של חמאת הבוטנים יחד עם כפית אחת של תמצית וניל ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה במרקם קל למריחה.
2 מורחים את התערובת על העוגה ומפזרים שברי במבה ושברי עוגיות (או כל תוספת אחרת שרוצים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות