אוזני המן עם מילוי עשיר וטעים של שוקולד
מתכון קלאסי וקל להכנה לאוזני המן עם בצק פריך ומילוי מטריף של שוקולד. פריך, טעים וממכר!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה ורבעאה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
300 גרם (2 כוסות+ 5 כפות) קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביצה
למלית:
200 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה
3 כפות סוכר
אופן הכנה
1 מערבלים קמח, חמאה אבקת סוכר ומלח. ברגע שמתחילים להתקבל פירורים מוסיפים את הביצה עד שהבצק נאסף. מקררים שעה במקרר.
2 בקערה נשים שוקולד, חמאה, וסוכר ונבשל על חום נמוך עד שנגיע למסה חלקה.
3 נעביר לקירור חצי שעה עד 45 דקות במקפיא .
4 נחלק את הבצק ל 4 חלקים , נרדד על נייר אפייה מקומח מעט , נקרוץ עגולים , נניח באמצע כל עיגול מלית ונהדק לאוזן המן.
5 מחממים תנור ל 180 מעלות. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות בחום עליון – תחתון או עד שהבצק יבש ויציב אבל רק מתחיל להזהיב.
6 מוציאים מהתנור ומפזרים מעל אבקת סוכר .