מוס שוקולד של אורלי דהן חרמש

המתכון הזה כל כך קל וכל כך מוצלח שלא תאמינו שאפשר להכין מוס שוקולד כל כך טעים ממצרכים בודדים, במהירות ובלי לחץ.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לגנאש
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
20 גרם חמאה
0.25 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית ווניל איכותית או תוכן של חצי מקל ווניל
0.75 כוס שמנת מתוקה
לקישוט
1 כף קקאו איכותי
50 גרם שוקולד, איזה שמעדיפים: מריר, חלב או לבן
צילום: אורלי דהן חרמש, מוס שוקולד
אופן הכנה
1 מחממים בסיר קטן על אש קטנה שוקולד מריר, חלב, חמאה, 1/4 כוס שמנת מתוקה ווניל. מערבבים עד שהכל נמס, אחיד וחלק. מצננים במקרר כשעתיים לפחות.
2 אם הגנאש התקשה מאוד, ניתן להשאיר אותו מחוץ למקרר כ 10 – 15 דקות.
להכנת המוס
1 שמים את הגנאש הקר בקערת מיקסר ומוסיפים 3/4 כוס שמנת מתוקה ומקציפים יחד. מתחילים במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים את המהירות ומקציפים במהירות גבוהה כ 2 דקות עד שנוצרה מסה תפוחה ובהירה.
2 מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנתר חלק או ללא צנתר וממלאים כלים אישים קטנים במוס. אפשר למלא גם בעזרת כף/כפית.
3 מצננים במקרר כשעתיים לפחות.
להגשה
1 מסננים מעל המוס מעט קקאו.
2 בעזרת קולפן מגלחים תלתלי שוקולד ומניחים מעל המוס.
3 מגישים קר.
אורלי דהן חרמש, בלוגרית, אוהבת לבשל ולאפות, מתמחה במאפים ומתוקים. מפיצה את מאפיה למשפחה, חברים ושכנים ומאמינה כי אין יותר מידי עוגיות, עוגות ולחם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות