מוס שוקולד אפוי של מיקי שמו – מתכון ללא גלוטן
מכינים מוס שוקולד אחד, אופים חלק ממנו בתנור, ואת היתרה יוצקים על העוגה. יכול להיות פשוט מזה? וכמה זה טעים – כשר לפסח
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס“מ:
300 גרם שוקולד מריר
6 כפות חלב
1 כף אמרטו או ברנדי
לקצף חלבונים:
10 חלבונים
1/2 כוס סוכר
לקצף חלמונים:
10 חלמונים
1/4 כוס סוכר
לקישוט:
תלתלי שוקולד
אופן הכנה
קצף חלבונים:
1 מניחים חלבונים בקערת מיקסר. מתחילים להקציף עם מעט סוכר במהירות איטית
2 דקות, עד קבלת תערובת עם בועות בינוניות.
3 מגבירים את המהירות ומוסיפים את הסוכר בכמה שלבים. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב וחלק. מניחים בצד
קציפת חלמונים:
1 מניחים חלמונים וסוכר בערת מיקסר נקייה ומקציפים במהירות גבוהה במשך 10 דקות עד קבלת קציפה בצבע צהוב בהיר.
2 ממיסים את השוקולד. יוצקים את השוקולד לתוך קציפת החלמונים ובעזרת מטרפה מאחדים. מוסיפים חלב ואמרטו או ברנדי ומערבבים היטב.
3 מוסיפים לקערה את קצף החלבונים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות עד לאיחוד התערובות.
4 מניחים נייר אלומיניום בתחתית טבעת לאפייה (רינג) בקוטר 26 ס”מ ומהדקים היטב. מניחים על גבי תבנית אפייה. ממלאים את הרינג בתערובת עד כ-2/3 מגובהו. את יתרת התערובת מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
5 מעבירים את התבנית לתנור שחומם ל-150 מעלות ואופים במשך 50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
6 לאחר שהעוגה הצטננה, יוצקים עליה את יתרת המוס ומחליקים בעזרת מרית. מקשטים את העוגה בתלתלי שוקולד ומצננים במקרר.