מוס דובדבנים שיכור של מיקי שמו
מוס דובדבנים – יאמי כמה טעים ופשוט להכנה מתוך "מיקי שמו אופה מהלב"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למוס:
125 גרם שוקולד מריר
1 מכל שמנת מתוקה
5 גרם ג’לטין
25 גרם מים
1 מכל שמנת מתוקה לקצפת
לדובדבנים:
100 גרם דובדבני אמרנה
50 גרם ליקר דובדבנים/שרי
לציפוי:
מכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
המוס:
1 משרים את הג’לטין במים קרים. משרים את הדובדבנים בליקר.
2 מחממים את מכל השמנת המתוקה הראשונה עד סף רתיחה.
3 יוצקים את השמנת המתוקה לקערת השוקולד ומערבבים עד הומוגניות.
4 מכניסים את הג’לטין שהשרינו במים לקערה החמה ומערבבים עד אחידות וקבלת תערובת חלקה.
5 מוסיפים 50 גרם שרי דובדבנים מהדובדבנים שהשרינו. מקררים חצי שעה.
6 מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים יחד עם השוקולד והג’לטין בעזרת מרית.
7 יוצקים את המוס לתבניות סיליקון אישיות ומוסיפים את הדובדבנים. מכניסים למקפיא ל-3-2 שעות.
הציפוי:
1 ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר.
2 מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מערבבים את שניהם לתערובת אחידה. מצפים את המוסים ומגישים.
טיפים:
1 *אין להקציף את השמנת הקצפה מלאה.
2 **חשוב להשרות את אבקת הג’לטין במים קרים ולא חמים לפחות 10 דקות.
3 ***מומלץ להשתמש בשוקולד מריר 70%.