עוגת שמרים שוקולד של מיקי שמו

עוגת השמרים הפופולרית, המוכרת גם בשם קראנץ שוקולד. מתכון של מיקי שמו לקלאסיקה נוטפת שוקולד.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל3 תבניות אינגלישקייק באורך 30 ס”מ:
לסירופ סוכר:
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
5 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון
לבצק:
770 גרם ( ½ 5 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/2 כף שמרים יבשים
3 ביצים L
180 מ”ל (3/4 כוס) מים פושרים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ)
1/2 כפית מלח
למלית:
750 גרם ממרח שוקולד
150 גרם עוגיות חמאה מפוררות במעבד מזון או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון
לציפוי:
1 ביצה טרופה
אופן הכנה
מכינים את הסירופ:
1 : מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
מכינים את הבצק:
1 מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה.
2 מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון, ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת, ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק .
4 מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
5 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
6 ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
7 מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות או אגוזים קצוצים
8 בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) — המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.
9 חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת איקס , כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
10 מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות.
11 מחממים תנור ל-170 מעלות.
12 אופים כ-35דקות עד להזהבה קלה. מברישים בסירופ סוכר.
עוגת שמרים שוקולד של מיקי שמו1
עוגת שמרים שוקולד של מיקי שמו1

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      עוגת שמרים קרנץ של שמו

       במתכון של שמו כמות הקמח היא 770 גרם
      מה הכמויות של המצרכים לקילו אחד?
      הכי הגיוני לתת לקילו קמח

       במתכון של שמו כמות הקמח היא 770 גרם מה הכמויות של המצרכים לקילו אחד? הכי הגיוני לתת לקילו קמח
      שרית says:
      • המתכון הספציפי הזה הוא 770 גרם

        המתכון הספציפי הזה הוא 770 גרם
        rotem says: