עוגת שמרים שוקולד של מיקי שמו

עוגת השמרים הפופולרית, המוכרת גם בשם קראנץ שוקולד. מתכון של מיקי שמו לקלאסיקה נוטפת שוקולד.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל3 תבניות אינגלישקייק באורך 30 ס”מ:
לסירופ סוכר:
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
5 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון
לבצק:
770 גרם ( ½ 5 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/2 כף שמרים יבשים
3 ביצים L
180 מ”ל (3/4 כוס) מים פושרים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ)
1/2 כפית מלח
למלית:
750 גרם ממרח שוקולד
150 גרם עוגיות חמאה מפוררות במעבד מזון או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון
לציפוי:
1 ביצה טרופה
אופן הכנה
מכינים את הסירופ:
1 : מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
מכינים את הבצק:
1 מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה.
2 מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון, ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת, ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק .
4 מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
5 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
6 ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
7 מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות או אגוזים קצוצים
8 בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) — המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.
9 חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת איקס , כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
10 מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות.
11 מחממים תנור ל-170 מעלות.
12 אופים כ-35דקות עד להזהבה קלה. מברישים בסירופ סוכר.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

עוד תוכן

הנסיכה שאהבה פודינג

ליאור לאטי | 26.09.2021

אולי יעניין אותך גם: