עוגת שוקולד ללא קמח מ-5 מרכיבים בלבד

עוגת שוקולד ללא קמח, ללא גלוטן, פרווה וטעימה בטירוף מושלמת לליל הסדר של הבלוגרית אריאל בן חמו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רכיבים לעוגה בקוטר 22
150 (3/4 כוס) שמן זית
300 גרם שוקולד מריר 60%
5 ביצים L
50 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי
150 גרם (3/4 כוס) סוכר קנים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות בחום עליון תחתון
2 בקערה שמתאימה למיקרוגל מניחים את השמן והשוקולד וממיסים בזהירות בפולסים של של עשר שניות עד להמסה מלאה ומניחים בצד לצינון
3 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וסוכר ואם רוצים קורט מלח ומקציפים עד לקצפת תפוחה ויציבה
4 מסננים את הקקאו לקצפת הביצים וממשיכים לעבד רק עד לאיחוד
5 בעזרת לקקן מעבירים 1/3 מקצף הביצים לתערובת השוקולד ומקפלים לאיחוד. ממשיכים לאחד בין התערובות, נסו להמנע מערבוב יתר ולהפסיק כשהתערובת אחידה
6 מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה ואופים את העוגה 30-35 דקות או עד שהעוגה לא רוטטת יותר במרכז. בעוגה קצת שוקעת בקירור שלה אל תחששו
7 אם רוצים מגישים עם גנאש שוקולד- ממיסים בזהירות 100 גרם שוקולד עם 2 כפות שמן זית ומורחים על העוגה
טיפים:
1 ניתן להחליף את הסוכר בכל סוכר גבישי שאוהבים- דמררה/ קוקוס/ לבן
2 המתכון של הבלוג המשגע sweetest menu עם התאמות של אריאל
3 אפשר להחליף לכל שמן שאוהבים, העוגה במקור עם חמאה
אתם תתבאסו כשהיא תיגמר. צילום: גיל אבירם

מתוך הבלוג בריאלי של אריאל בן חמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות