עוגת פאדג' שוקולד כשרה לפסח
מתכון לעוגת פאדג' שוקולד כשל"פ של מיקי שמו
העוגה נאפית בתבנית המונחת בתוך אמבט מים חמים, וכך מתקבל מרקם לח וממש נמס בפה!
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/04/09182305/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%95.jpg)
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 אינגליש קייק 30 ס"מ/פיירקס 17X27
7 ביצים מופרדות
160 מ"ל חלב
120 גרם קמח מצה דק
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות
300 גרם סוכר
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים 2 תבניות
2 טורפים חלמונים עם חלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מוסיפים קמח מצה ומערבבים לתערובת סמיכה
3 ממיסים במיקרוגל בפולסים שוקולד וחמאה או בבאן מארי ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את התערובת לתערובת החלמונים ומערבבים
4 מקציפים חלבונים עם סוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית ומחליקים
5 טיפ: מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ולא נוקשה – אחרת העוגה תעלה במהלך האפייה ואחרי כן – תיפול
6 אופים כ-40 דקות לתבנית אינגליש קייק או 45 דקות לפיירקס עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב
7 מכינים ציפוי: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוקים על קוביות השוקולד בקערה, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כ 30 דקות לטמפ' החדר
8 מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים עליהן את הגנאש ומחליקים. אם העוגה בפיירקס – מצפים בתוך התבנית
9 גיוון: מוסיפים 2 כפות קפה נמס לשוקולד ולחמאה מיד אחרי ההמסה
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/04/09182305/Clipboard01-7.jpg)
יצא מעולה תודה רבה על מתכון מדויק!!! סוף סוף מתכון שעובד
יצא מעולה תודה רבה על מתכון מדויק!!! סוף סוף מתכון שעובד
הודיה says: