עוגיות פאדג' שוקולד מושלמות וקלות להכנה
מתכון לעוגיות פאדג' שוקולד נימוחות ועשירות בקלות ובמהירות, כאשר המיקסר של Kenwood עושה את כל עבודת הערבוב לקבלת בצק אחיד ומושלם.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
100 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר 1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1 ביצה גדולה
1 כוס קמח
3 כפות קקאו איכותי
1 כפית סודה לשתייה
אופן הכנה
1 מחממים תנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
2 קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה קטנה חסינת חום יחד עם החמאה.
3 ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים קצרים (כ-30 שניות כל פעם), תוך ערבוב בין לבין, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד לצינון קל.
4 בקערת מיקסר (עם וו גיטרה), מערבלים יחד את השוקולד המומס עם הסוכר, תמצית הווניל והמלח עד לאיחוד.
5 מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת לגמרי בתערובת.
6 מוסיפים בהדרגה את הקמח, הקקאו והסודה לשתייה. מערבלים על מהירות נמוכה רק עד שכל המרכיבים מתאחדים ומתקבל בצק אחיד ומעט דביק. הימנעו מערבוב יתר.
7 בעזרת שתי כפיות, יוצרים עיגולים קטנים מהבצק ומניחים אותם במרווחים על גבי התבניות המרופדות.
8 אופים במשך 10-13 דקות. העוגיות יתפשטו מעט ויתייצבו בשוליים, אך עדיין יהיו מעט רכות במרכזן – זה בסדר גמור, הן מתייצבות לחלוטין בצינון.
9 מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין על התבנית לפני ההגשה.
