מתכון לעוגת שכבות וקרם פאדג׳ שוקולד של רונית טברון
עוגת שוקולד שכבות מרשימה וקלה להכנה עם ציפוי פאדג' שוקולד הכי טעים שיש!
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/03/25171024/AdobeStock_306209808.jpg)
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לעוגה קוטר 20 ס"מ
2.5 כוסות קמח
2 כפיות א.אפיה
1 3/4 כוסות סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס קקאו
2/3 כוס שמן צמחי
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה 9%
1 כוס קפה חם
לציפוי:
300 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר 60%
1/3 כוס קקאו
1 כוס שמנת מתוקה
1 1/4 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
לעוגה:
1 לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין 2 תבניות אפיה קפיץ 20 ס"מ עם נייר אפייה בתחתית.
2 בקערה גדולה לערבב לתערובת אחידה את החומרים היבשים: קמח, קקאו אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.להוסיף שמנת חמוצה, שמן, תמצית וניל וביצים. להוסיף את הקפה החם עד לקבלת בלילה אחידה.
3 לחלק את הבלילה לשניים. לצוק לתבניות. לאפות כ 30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
4 לצנן לחלוטין.
לפאדג':
1 בסיר על להבה נמוכה לערבב חמאה, שמנת מתוקה, שוקולד מריר, קקאו, אבקת סוכר תמצית וניל ומלח
2 לערבב כל הזמן עד שכל הרכיבים נמסו עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
3 להעביר לקערה. לכסות בניילון נצמד צמוד לפני השטח של השוקולד למניעת היווצרות של קרום. לצנן בטמפרטורת חדר למשך 30 דקות. להעביר למקרר למשך שעתיים
הרכבה:
1 על צלחת הגשה נניח את העוגה הראשונה.
2 נמרח עליה כ 1/3 מהשוקולד וניישר את הפאד'ג.
3 נניח מעל את העוגה השניה, נצפה את הדפנות ב 1/3 נוסף ואת החלק העליון ב 1/3 הנותר, נעזר בספטולה ליצירת גלים.