פיננסייר שוקולד שהתעגל – כשר לפסח

מתכון לקינוח מתוק, מפנק וכשר לפסח של שרון היינריך

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל- 10-12 יחידות (תלוי בגודל המשקעים בתבנית):
125 גרם שקדים טחונים
140 גרם אבקת סוכר
40 גרם קמח רגיל (לגרסא ללא גלוטן, קמח תפוחי אדמה)
30 גרם אבקת קקאו
קורט מלח (אני מעדיפה פלור דה סל, פרח המלח)
125 גרם חלבונים (בערך מ 4 ביצים M)
125 גרם חמאה מומסת
למילוי גנאש:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות, ניתן לשמן את תבנית הסיליקון עם חמאה מומסת, אבל לא חובה
2 קערה גדולה מערבבים שקדים טחונים, אבקת סוכר, קמח, קקאו ומלח
3 מוסיפים בהדרגה את החלבונים, ניתן לעשות שימוש במקצף ידני או במיקסר אבל אין צורך בהקצפה אלא רק בערבוב
4 מוסיפים בהדרגה את החמאה המומסת, בכל פעם זרם עדין של חמאה, עד שכל החמאה נטמעת בתערובת
5 מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים לכל שקע, ממלאים כמעט עד גובה התבנית
6 אופים כ 15-18 דקות, עד שהעוגות הקטנות יציבות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים. רק אחרי שהעוגות הצטננו לחלוטין מחלצים אותן מהתבנית
7 בנתיים, מכינים את הגנאש: מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק. מצננים לטמפ’ החדר (חשוב מאוד שהגנאש לא יהיה חם מדי) ומעבירים לשק זילוף
8 מרכיבים: מזלפים לתוך שקעי העוגות גנאש שוקולד כך שתווצרנה גבעות נדיבות, ללא נזילות לצדדים
9 ממתינים להתייצבות הגנאש וטורפים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: