איך מכינים קישוטי שוקולד לקינוחים? – טיפים מערוץ האוכל

המומחים של ערוץ האוכל נותנים טיפים מעולים להכנת קישוטי שוקולד לקינוחים

רותם ליבזון מסבירה על גיוון ובישול האורז

לפני שניגשים לקישוטי שוקולד אני ממליץ מאוד לחזור לשאלות בנושא טימפרור שוקולד.
טימפרור נכון של שוקולד מאוד חשוב להכנת קישוטים יפים בגלל שהמראה החיצוני כאן מאוד חשוב , הקישוט יושב מבחוץ והוא חשוב לחזות של הקינוח שלנו – מראה מבריק, אחיד ויציב מאוד חשוב בקישוטי שוקולד וטימפרור נותן לנו בדיוק את זה:

הוא ממלא את השוקולד בקריסטלים יציבים וטובים שאחראים למראה מבריק ומרקם חזק של שוקולד.
אם מטמפררים את השוקולד, אפשר גם לעבוד איתו בקלות רבה יותר: הוא מתייצב באופן אחיד כזה שמאפשר לנו גם לעשות ממנו צורות יפות, לחתוך אותו ובעבודה נכונה גם לכופף אותו ולתת לו קימורים יפים. אחרי טימפרור השוקולד, דבר ראשון – צריך משהו למרוח עליו את השכבה הדקה של השוקולד. נייר אפייה הוא אופציה מעולה אבל הוא לא נותן לנו את אפקט הברק, לכן אנחנו צריכים משהו חלק כמו דף ניילון או כמו שאומרים, דף גיטרה או שקף.
על השקף או הניילון נמרח שכבה דקה של שוקולד מטומפרר ומיד כשנראה שהוא מתחיל להתייצב, נוכל לחתוך צורות ולקרוץ עיגולים. אם מברישים את השקף באבקות זהב למיניהן או אבקת צבע מאכל על בסיס חמאת קקאו מקבלים דוגמאות יפות על פני השטח של הקישוט הגמור.
אם מספיקים לפני שהשוקולד מתקשה לגמרי, אפשר אפילו ללפף את השוקולד מסביב למערוך או למשהו צר ועגול ולקבל קימורים מעניינים.
יש כל מיני דרכים לקבל אפקטים שונים ומגוונים. נייר אפייה מקומט נותן אפקט גס ומאובן. יש גם כל מיני תבניות סיליקון או תבניות מיוחדות לקישוטים שאפשר לשפוך לתוכן שוקולד מטומפרר וכשהשוקולד מתייצב לגמרי להוציא מהתבנית.
דבר נוסף שאפשר לעשות הוא להיות יצירתי ולהשתמש בעזרים חד פעמיים בבית. אפשר למלא טיפה אוויר בבלון ולטבול בשוקולד וכשהשוקולד מתייצב אפשר פשוט לחתוך את הבלון ולקבל כוס שוקולד עגולה ויפה. אפשר לעשות משהו דומה עם כוס חד פעמית או עם תבנית אלומיניום קטנה. אפשר להשתמש בשקית זילוף ולזלף זרזיפים קטנטנים של שוקולד על נייר אפייה או שקף לקבלת קישקושי שוקולד.
אפשר לטבול סכין ולהטביע על שקף לקבלת עלי שוקולד יפים. אפשר לעשות שילובי שוקולדים ולצבוע שוקולד לבן או אפילו חמאת קקאו ולטמפרר אותם על מנת לקבל בסיס טוב לשקף צבעוני, ועל זה למרוח שכבה של שוקולד כהה. תחשבו שהשוקולד הוא צבע אקריליק והאפשרויות הן אין סופיות. הרבה אנשים אוהבים לדלג על שלב הטמפרור ולהשתמש בשמן. זה אפשרי אבל האפשרויות מוגבלות שם. תעברו טוב על הדגשים לטמפרור נכון ותשתמשו בשוקולד מטומפרר, כך תקבל תוצאות מדהימות!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות