גביעי עוגיות במילוי גנאש שוקולד של נועה נבות

קינוח פינגר פוד קליל וטעים של נועה נבות, בעלת הבלוג “לקינוח – אפייה ביתית”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

16 – 14 יחידות בתבנית סיליקון עם שקעים בגודל בינוני
לבצק
75 גרם חמאה רכה
3\1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל \ כפית תמצית וניל
4\1 כפית מלח
1 חלמון
1+1/4 כוס קמח
3\1 כוס שוקולד צ’יפס
2\1 כפית אבקת אפיה
לגנאש השוקולד
50 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
4\1 כוס שמנת מתוקה (60 מ”ל)
לקישוט (לא חובה)
1 כף גדושה אבקת סוכר
1 כפית מים
דובדבנים או פירות שבוחרים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל – 180 מעלות.
2 בקערת מיקסר מקציפים את החמאה, הסוכר, הווניל והמלח עד לקבלת תערובת תפוחה וקרמית.
3 מוסיפים את החלמון ומערבבים.
4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.
5 מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומאחדים אותו לבצק.
6 מכדררים כדורים קטנים מהבצק ומשטחים אותם בשקעים של התבנית – כל כדור בשקע.
7 אופים בין 12-15 דקות עד שהבצק מזהיב מעט. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
8 ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת ומערבבים למרקם חלק.
9 ממלאים את הגביעים בגנאש השוקולד ומעבירים למקרר עד להתקשות והתייצבות.
10 מערבבים בקערית אבקת סוכר ומים עד לקבלת זיגוג לבן סמיך. מזלפים על הגביעים פסים דקים של הזיגוג ומקשטים כל גביע בדובדבן או פרי אחר.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות