קראנצ'ים אישיים עם שוקולד וקרם שקדים של קרן אגם

מתכון קל להכנה של קרן אגם לקראנצ'ים אישיים עם שוקולד וקרם שקדים – קראנצ'ים מתוקים, פריכים ומפנקים. קינוח מטריף שממלא את הבית בריחות מדהימים!

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
550 גר' קמח מניטובה לבן
כף ורבע שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
100 גר' חמאה רכה
2 חלמונים
1 מיכל שמנת חמוצה
למלית השוקולד שקדים:
70 גר' שוקולד מריר 50-60%
70 גר' חמאה
40 גר' אבקת סוכר (חצי כוס)
1 כפות שטוחות קקאו
2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
2 כפות שמנת להקצפה
80 גר' קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה
לציפוי:
ביצה טרופה
לזיגוג:
1/4 כוס סוכר לבן (50 גר')
1/4 כוס מי ברז (60 מל')
אופן הכנה
לבצק:
1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח, מתחילים ללוש במהירות איטית.
2 מוסיפים חלמונים, חמאה רכה וחצי שמנת וממשיכים ללוש. לאט לאט מוסיפים עוד שמנת כמה שצריך עד שהבצק מתגבש לכדור.
3 לשים למשך 10 דק' עד שהבצק הופך לכדור בצק חלק וגמיש הנפרד מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת.
4 מגלגלים אותו בקערה שיצופה שומן מכל צדדיו, מכסים בכיסוי ניילון עם גומי ובמגבת להתפחה במקום חמים כשעה וחצי.
למילוי קרם שוקולד:
1 בקערה חסינת חום במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים שוקודל מריר ושמנת להקצפה, מערבבים למחית חלקה.
2 בקערה מערבבים חמאה רכה, אבקת הסוכר, אינסטנט פודינג שוקולד, השקדים, ואת הקקאו, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
להרכבה:
1 כשהבצק מוכן מוציאים אוויר, ומחלקים אותו לשישה כדורים שווים (כל כדור שוקל 170 גר'). על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור בצק למלבן ארוך.
2 בעזרת ספטולה או כף מורחים על הבצק מחית שוקו שקדים ומגלגלים לרולדה ארוכה. אם הרולדות שלכם לא יציבות והגנאש לא מספיק התייצב תכניסו לפריזר ל-10 דק' את הרולדות .
3 בעזרת סכין חוצים כל רולדה לאורכה לשניים.
4 עכשיו מגלגלים את שני החלקים יחד לצורת בורג. מגלגלים את הבורג הארוך לשבלול סביב עצמו ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כשעה.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות וכשמאפים תפחו מברישים אותם בביצה טרופה.
6 אופים כ: 15-20 דק' עד שהמאפים זהובים למראה.
לסירופ סוכר:
1 על האש מביאים לרתיחה סוכר לבן ומים, כשהתערובת מבעבעת מורידים את האש לבעבוע עדין, ומבשלים למשך 7-8 דק' עד להסמכה.
2 כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם