רגישים ללקטוז? איך מכינים עוגיות שוקולד צ’יפס ללא חלב?

מה יכול להחליף חלב או חמאה בעוגיות? הכניסו את חמאת הקוקוס ותרוויחו גם בריאות מתוקה. הקונדיטור אסף בייקר עם כל הטיפים.

מי לא אוהב עוגיות שוקולד צ׳יפס?!

הבצק העשיר הזה, עם טעמים של סוכר חום והרבה חמאה ונגיעות (כמה שיותר נגיעות) של שבבי שוקולד קטנטנים. אפשר לאפות את העוגיה עד למצב פריך ויש כאלה שאוהבים אותה אפויה פחות ובמרקם רך יותר.

גם הבצק עצמו  טעים מאד עוד לפני האפיה ולאוהבי הקוקילידה – אפשר לאכול את העוגיות ככה או לקחת שתי עוגיות ולעשות סנדוויץ׳ עם גלידה.

כשחושבים על זה, זו למעשה העוגיה הבסיסית ביותר שכולנו מכירים. אכלנו אותה כילדים, ההורים שלחו לנו חבילות עם עוגיות שוקולד צ׳יפס לצבא וגם בחיים הבוגרים, לפעמים צלחת עוגיות שוקולד צ׳יפס עם כוס חלב הם סוג של נחמה.
אז אם אי אפשר להשתמש בחלב – יש לי שתי מילים שפותרות את הבעיה – חמאת קוקוס!

בתור בן אדם שנמנע מחמאה ומרגרינה (ובצדק), אלו שתי מילים שחייבים להכניס ללקסיקון ולתפריט! חמאת קוקוס גם בריאה יותר ומשמשת תחליף מושלם לחמאה, מרגרינה ואפילו שמן.

יש לה את כל היתרונות השומניים שיש לחמאה בתהליכי אפיה, היא דלה מאוד בכולסטרול, היא מורידה לחץ דם והיא טעימה.

היא מוסיפה טעמי קוקוס עדינים ומעניקה מרקם עשיר ולא כבד.

בכלל, התוספת של ארומת קוקוס לטעמי השוקולד שבעוגיות שוקולד צ׳יפס מוסיפה משהו כל כך נכון וטעים לעוגיות.

שימו לב שבחמאה רגילה יש גם אחוז מסוים של לחות לעומת חמאת קוקוס שלמעשה יותר ״יבשה״ ולכן רצוי להוסיף כפית מים או חלב קוקוס כשאופים עם חמאת קוקוס.

בכלל יש היום כל כך הרבה תחליפי חלב מצוינים בכל מה שנוגע לאפיה. אפילו אם  מרכיב חלבי במתכון כגון חלב או יוגורט,  אני ממליץ להחליף אותו בחלב שקדים­, תחליף מצוין ברמת הערך התזונתי אבל גם במרקם ובטעם!

לאפות עם חמאת קוקוס במקום חמאה זה מנהג ששווה לאמץ. תרגיש בהבדל מהר מאוד!

מומלץ לקרוא גם:

איך להכין בצק פריך ללא מרגרינה או חמאה ומופחת סוכר?

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: