עוגיות שוקולד צ'יפס של אורלי חרמש: שלמות

המתכון של אורלי חרמש, אופה, כותבת את הבלוג www.brwsugar.com

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

100 גרם חמאה
0.5 כוס סוכר חום
0.5 כוס סוכר רגיל
2 כפיות תמצית וניל איכותית או תוכן של מקל וניל
0.5 כפית מלח
1 ביצה
1.25 (1 ו1/4) כוסות קמח רגיל
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
0.5 כפית אבקת אפיה
100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
0.5 כוס אגוזי פקאן
0.5 כוס צימוקים גדולים או דבדבנים מיובשים
צילום: אורלי חרמש, עוגיות שוקולד צ'יפס של אורלי חרמש
אופן הכנה
1 שמים את החמאה בקלחת או סיר קטן ומרתיחים על אש בינונית. משגיחים כל הזמן, עד שרואים חלקיקים בתחתית שמשתנים לצבע זהוב. אלו מוצקי החלב שהשחימו. מעבירים לכלי אחר ומקררים לטמפ’ החדר.
2 מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
3 מעבירים את החמאה המושחמת למיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים: סוכרים, ווניל, מלח ומקציפים. כשהכל מעורבב מוסיפים את הביצה ומעלים את המהירות. מקציפים עד שמקבלים מסה תפוחה ובהירה. מורידים את המהירות.
4 מחליפים את וו ההקצפה בוו גיטרה.
5 מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים את השוקולד, צימוקים ואגוזים.
6 אם רוצים משאירים רבע מהתוספות בצד. ולאחר גלגול העוגיות, מניחים מעל.
7 בעזרת כף קפיצית לגלידה, בקוטר 4 ס”מ, או בעזרת הידיים, מכדררים מהבצק כדורים ומניחים בתבנית ומשטחים מעט את העוגיות. עכשיו אפשר להוסיף את התוספות שהשארנו בצד.
8 אופים בתנור כ 12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים. מצננים בתבנית כמה דקות ומעבירים לרשת צינון.
9 שומרים בכלי אטום מספר ימים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות