עוגת שוקולד עם זיגוג שוקולד

מתכון לעוגת שוקולד במרקם פאדג' וציפוי שוקולד

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית 20X30
300 גר' סוכר
75 גרם חמאה, מומסת
75 גרם שמן
2 ביצים
175 גרם קמח
100 גרם אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קפה נמס
1 כפית מלח
1 כוס מים חמימים
לזיגוג:
200 גר' אבקת סוכר
25 גרם אבקת קקאו
50 גרם חמאה (קרה)
1 כפית וניל
קורט מלח
4-5 כפות מים (חמים)
אופן הכנה
1 מחממים את התנור ל-160 מעלות
2 מערבבים את הסוכר, החמאה המומסת, השמן והביצים בקערה גדולה. מקציפים כ-30 שניות או עד שצבעו מעט בהיר יותר.
3 מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו והסודה לשתייה וטורפים כמה שיותר כמה שניות. זה יהיה סמיך מאוד ודי גושי, אבל זה בסדר, פשוט מקציפים כמה שיותר עד לאיחוד.
4 כעת מוסיפים את הקפה הנמס, המלח והמים החמים, מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה. המים החמים "מפריחים" את אבקת הקקאו ומובילים לטעם שוקולד עז יותר.
5 יוצקים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים עד שקיסם יוצא נקי או כמעט נקי, כ-25 – 30 דקות.
6 נותנים לעוגה להתקרר
7 לאחר התקררות, מכינים את הזיגוג על ידי הוספת אבקת הסוכר, אבקת הקקאו, החמאה הקרה, הווניל והמלח לקערה. כעת מוסיפים כ-3 כפות מים חמים ומקציפים. מוסיפים עוד מים חמים לפי הצורך, 1 כף בכל פעם, תוך טריפה בין כל הוספה. המרקם צריך להיות איפשהו בין פרוסטינג אמריקאי לזיגוג רגיל.
8 מצננים מעט את הזיגוג ויוצקים על העוגה, מורחים באופן אחיד ומגישים
9 אפשר לקשט עם סוכריות צבעוניות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות