עוגת שוקולד וקצפת ערמונים כשרה לפסח של אבי ביטון

אבי ביטון מפנק את איתי לוי ואת אמו המאמצת אילנה עם עוגה שוקולדית, נטולת גלוטן, פשוטה להכנה שמתכסה בקצפת עם טעם עדין של ערמונים – תענוג! מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה רכה ללא מלח
6 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות שקדים מולבנים טחונים
2 כפות ליקר פרנגּליקו
אבקת סוכר לקישוט
לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
3 כפות גבינת שמנת
3 כפות מעדן ערמונים
אופן הכנה
1 בסיר כפול (באן מארי) ממיסים את השוקולד והחמאה.
2 במיקסר מקציפים את החלמונים ומחצית מכמות הסוכר כחמש דקות עד לקבלת קצף יציב.
3 מקפלים יחד עם השוקולד והחמאה המומסים.
4 מוסיפים אבקת שקדים ואת הליקר.
5 מנקים היטב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר שנותר עד לקבלת קצף יציב.
6 מקפלים את החלבונים עם מסת החלמונים.
7 משמנים תבנית בקוטר 22 ואופים בחום של 160 מעלות כ- 50 דקות.
8 מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
9 לפני ההגשה: מקציפים את השמנת, הגבינה והערמונים לקצפת יציבה ומגישים לצד העוגה.
עוגת שוקולד וקצפת ערמונים כשרה לפסח של אבי ביטון.
עוגת שוקולד וקצפת ערמונים כשרה לפסח של אבי ביטון.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות